Smittskydd för besökare på serveringsställen

Det är företagets uppgift att förhindra trängsel på serveringsstället. Den nya smittskyddslagen från 1 juli 2020 säger att minst 1 meters avstånd mellan sällskap gäller.

Tips om hur du som företagare kan göra

  • Max antal besökare, kölappar, info om avstånd.
  • Tänk även på entrén, utanför entrén, toalettköer, bufféer. Ingen trängsel!
  • Gäster ska erbjudas handtvätt med tvål och vatten eller handsprit.
  • Info till gäster om att tvätta händerna ofta, hålla avstånd till varandra, att mat och
    dryck endast får intas sittandes vid bord samt stanna hemma vid förkylning.
  • Företaget ansvarar för att personalen har bra information om hur smitta hindras.

Här hittar du mer info för företag

 

 

Skiss som visar avståndet mellan bord och stolar på ett serveringsställe.

Skiss som visar avståendet mellan sällskap på ett serveringsställe

Information till besökare och gäster

Här hittar du information som kan användas till besökarna och gästerna på serveringsstället.

Läs mer om vad besökare och gäster kan göra för att minska smittspridningen.