skriv utLyssnaTranslate Smittskydd för besökare på serveringsställenDet är företagets uppgift att förhindra trängsel på serveringsstället. Den nya smittskyddslagen från 1 juli 2020 säger att minst 1 meters avstånd mellan sällskap gäller. Tips om hur du som företagare kan göra Max antal besökare, kölappar, info om avstånd. Tänk även på entrén, utanför entrén, toalettköer, bufféer. Ingen trängsel! Gäster ska erbjudas handtvätt med tvål och vatten eller handsprit. Info till gäster om att tvätta händerna ofta, hålla avstånd till varandra, att mat och dryck endast får intas sittandes vid bord samt stanna hemma vid förkylning. Företaget ansvarar för att personalen har bra information om hur smitta hindras. Här hittar du mer info för företag Smittskydd på serveringsställen – fakta, råd och vägledning på Länsstyrelsens webbplats Frågor och svar om regler för restauranger, krogar med mera på Folkhälsomyndighetens webbplats Tänk på det här Företaget har ansvaret Avstånd mellan sällskap Info till gäster Handsprit eller handtvätt med tvål och vatten till gäster Jobba inte om du är sjuk Personalinfo om hygienrutiner Information till besökare och gäster Här hittar du information som kan användas till besökarna och gästerna på serveringsstället. Läs mer om vad besökare och gäster kan göra för att minska smittspridningen.