Olympiska guldmedaljören Sara Mc Manus inviger årets Gävlebock  

180225 Sara McManus of Sweden in the Womens
Nu är det klart att curlingspelaren, Gävlebon och olympiska guldmedaljören Sara McManus inviger Gävlebocken i år. Eftersom årets julbock har en ny tillfällig placering flyttas invigningen som i år äger rum på Stortorget i Gävle.  

Under invigningen kommer bland annat Wiktoria Johansson och Chris Kläfford att uppträda. Wiktoria har medverkat i Melodifestivalen vid flera tillfällen och Chris har gjort sig ett namn både i Sverige och USA.

– Självklart invigs Gävlebocken den första advent, helt enligt tradition. Näringslivet har haft önskemål om att bättre matcha öppettiderna i centrum, därför har vi i år flyttat fram tiden för invigningen till klockan 16.00, säger Gävlebockens talesperson Anna-Karin Niemann.

Bockinvigning på Stortorget
Det är ett historiskt år för världens största halmbock som för första gången på 56 år får en tillfällig ny placering i Gävle. Under bygget av Agnes kulturhus får Gävlebocken stoltsera på Rådhusesplanaden i centrala Gävle. Gävlebockens invigning flyttas därmed från Slottstorget till Stortorget.

– Gävlebocken börjar monteras på Rådhusesplanaden torsdagen den 24 november och är klar på fredag eftermiddag 25 november. Vi hoppas att vår fina och ståtliga julbock ska trivas på sin nya tillfälliga plats och att många kommer till invigningen på första advent, den 27 november, säger Anna-Karin Niemann.

Läs mer om invigningsprogrammet och om andra julaktiviteter i Gävle på Visit Gäves webbplats.