Svensk Innebandy bjuder in Gävlebor som drabbats av översvämningen 17-18 augusti

Pågående innebandymatch på Gavlehovshallen
I augusti drabbades Gävle kommun av ett regnoväder som resulterade i en tragedi där vägar, byggnader och hus svämmades över. Svensk Innebandy har under flera tillfällen genomfört arrangemang i Gävle, från parasportskonferens till distriktslags-SM och senast SM-finalen, och upplevt den fina innebandy- och evenemangsstad som Gävle är.

Nu vill Svensk Innebandy göra lite mer, för att ge tillbaka till staden som hjälpt oss höja upplevelsen av innebandyn. Därför bjuder vi in dem som drabbades av översvämningarna till Svenska Cupen-finalen som hedersgäster.

– Som representanter för en idrott med sitt ursprung i glädjen att samarbeta och hjälpa varandra var det omöjligt att inte bli både bestört och berörd av de scener som utspelade sig i Gävle under augusti. Bilderna på översvämmade vägar och bostadsområden var starka, säger Stefan Jonasson, marknads och arrangemangschef på Svensk Innebandy och fortsätter, -det kändes i hjärtat. Vi säger att vi vill vara ”mer än en sport” och det vill vi få till handling så ofta vi bara kan. Innebandy ska vara en sport för alla och vi hoppas att vi med den här inbjudan kan bjuda på en härlig upplevelse och även öppna upp dörren till vår sport för några nya personer.

Inbjudan till Svenska Cupen-finalen är tänkt att fungera som ett andrum för de drabbades vardag. Därför hjälper Gävle kommun till att möjliggöra initiativet. Vi ser otroligt mycket fram emot denna historiska första finalen av Svenska Cupen och hoppas att ni vill vara en del av den. Årets upplaga av Svenska Cupen är den första i ordningen och finalen spelas 6 november i Gavlehovshallen i Gävle.

Finaler 6 november
12:00 Damernas final spelas mellan Pixbo Wallenstam IBK – Thorengruppen IBK.
15:00 Herrarnas final spelas mellan Pixbo Wallenstam IBK – Växjö IBK.

Läs mer om Svenska Cupen här.

Här anmäler sig drabbade Gävlebor för att ta del av inbjudan ovan.

Hjärtligt välkomna till Gavlehovshallen den 6 november. Vi hoppas ni ska komma att älska sporten lika mycket som vi!