Cykelkök startar i Gävle med gör-det-själv verkstad och cykelutflykter

Cykelköket är ett välkänt koncept i cykelkretsar. Cykelköket i Gävle drivs av Studiefrämjandet och kommer att vara en plats där människor kan laga sin cykel tillsammans med andra, lära sig att cykla och delta i olika studiecirklar. Cykelköket kommer också att arrangera cykelutflykter och vara en plats där förslag som främjar cykling tas fram. Målet med verksamheten är att öka cyklandet och cykelintresset i Gävle.

-Äntligen går cyklandet upp lite i Gävle och nu behöver vi göra allt vi kan för att det ska ta fart på riktigt. Att återbruka cykeldelar och göra det lättare att reparera sin cykel är ett superbra exempel på hur det blir lättare och billigare för fler att cykla mer, säger Therése Metz (MP),  kommunalråd.

Invigningen sker digitalt den 6 maj kl. 18 med inbjudna gäster. Medverkande är Therese Metz, kommunalråd  (MP) Amer Aslam, cykeltrafikplanerare från Gävle kommun, Mats Stenström, från Cykelköket i Falun och Per-Eric Rosen, cykelexpert från Uppsala som berättar om cykelns roll i andra länder. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och till diskussion.

Cykelköket finns i Studiefrämjandets lokal på Fjärde Tvärgatan 55 på Brynäs i Gävle. Det är ett samarbete mellan Gävle kommun, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och Omställning Gävle.

Här finns evenemanget:

Invigning Cykelköket Gävle – Gävle kommun (gavle.se)