Gävle Konstcentrum öppnar konsthallen för besökare från och med tisdag 13 april

Gävle Konstcentrum
På grund av pandemin har konsthallen varit stängd sedan mitten av november 2020 och Gävle Konstcentrum har sedan dess ställt om verksamheten och tillgängliggjort utställningar digitalt genom presentationsfilmer, poddar och sociala medier. Men, under måndagen kom besked att Gävle Konstcentrum får öppna upp konsthallen från och med idag, tisdagen den 13 april 2021.

Beslutet fattades under ett möte mellan regionens smittskyddsläkare, Region Gävleborg, Länsstyrelsen och samtliga kommuner utifrån de nya nationella regler som gäller konsthallar och museer.

– Efter lång väntan slår vi upp portarna till naturens kraft och utställningen Drivande Skog av konstnären Pia Rönicke. Vi har tagit fram rutiner och åtgärder för att erbjuda ett tryggt besök på Gävle Konstcentrum, säger Jan Stene, konstintendent Gävle Konstcentrum.

Gävle Konstcentrum erbjuder bokade besökstider på 45 minuter för sällskap upp till fyra personer. Besöken bokas en dag i förväg. Mellan varje sällskap städas kontaktytor osv. Konsthallens öppettider är tisdag-söndag kl 12-16 och tidsbokning görs via telefon 026-179424 under dessa öppettider.

Utställningen Drivande skog av Pia Rönicke pågår till och med den 9 maj. Kommande utställningar denna säsong är Keep Watching med Konstskolan i Gävle (22-30.5) samt utställningen Kartritare – att navigera i en tid av ovisshet (12.6-11.7), ett samarbete med Region Gävleborg kring de regionala uppdragen inom bild och form som utlysts pga. pandemin.

Mer information finns på www.gavlekonstcentrum.se