Inställd programverksamhet på Gävles bibliotek

Med anledning av coronaviruset är all programverksamhet på Stadsbiblioteket och de åtta närbiblioteken inställda. Det gäller i första hand fram till 30 april. Biblioteken håller fortfarande öppet som vanligt.

Bibliotekens programverksamhet med allt ifrån författarbesök och uppträdanden till barnrytmik, barnteatrar, digital första hjälp och juridisk första hjälp, lästips i lunchtid, språkkaféer med mera ställs nu in under perioden 21 mars till 30 april.

– Vi jobbar med att flytta fram många av författarbesöken, säger bibliotekschef Petra Jonsson. Redan på måndagen 23 mars skulle Karin Smirnoff ha besökt Sätra bibliotek. Hon kommer att besöka biblioteket i höst istället.

Även Susanna Alakoski är ombokad till 27 oktober och Gefle skivmässa, där biblioteket medverkar är framflyttad till 24 oktober.

– När jag och min kollega planerade preppingprogrammet med bland andra Herman Geijer och Peeter Westberg trodde vi aldrig att det skulle vara ett så aktuellt ämne nu. Det är givetvis synd att vi inte kan ha det nu på tisdag men programmet återkommer i höst, lovar Daniel Gustavsson, bibliotekarie.

Författarbesöken med Sverker Sörlin, Pia Mariana Raattamaa Visén, Ulla Boström, Helene Rådberg och Zahra Ali Hashem återkommer i höst. Där är datumen inte fastställda.

– Vi jobbar nu med att hitta olika bra sätt i digitala kanaler för att nå ut med vår verksamhet, det kan till exempel handla om digitala boktips och bokcirklar, säger Petra Jonsson.