Jukeboxbio på Bio 7:an i Gävle – boka egen filmvisning

Interiörbild från Bio 7:an med soffor, kuddar och pallar
Flera biobesökare övergav biograferna när pandemin utbröt. Många biografer valde att stänga. Andra fortsatte med att minska antalet platser i salongerna, för att ge större möjlighet till social distansering till besökare. I Gävle startar nu Bio 7:an Jukeboxbio där man kan samla vänner, familjen eller arbetskamrater och boka en egen filmvisning i biografen i Gasklockorna.

-Många biobesökare känner sig osäkra då de inte har kontroll över de övriga biobesökarna i Corona tider. Tidigare så har personer kunnat hyra egna biosalonger för slutna visningar, men till en relativt hög kostnad. Nu startar vi jukeboxbio för Gävleborna, säger Roger Thollin, ansvarig Bio 7:an, Livsmiljö, Gävle kommun.

Biografen Scala i Båstad kom på idén till Jukeboxbio och kontaktade filmdistributörerna för att stämma av om det var möjligt att besökaren kunde  boka salongerna lättare än tidigare. Och flera biografer har följt efter.

– På många orter har det blivit succé. Jukeboxbion ger en extra trygghet till biobesökaren med att ha biosalongen för sig själv, med några familjemedlemmar eller nära vänner, säger Roger Thollin.

Bio 7:an har tillgång till de flesta filmer som gått på bion under senaste året och dessutom filmer som annars inte brukar visas på Bio:7an. Det går att boka flera av filmerna med ganska kort varsel, andra kan kräva lite längre tid. Den som är intresserad fyller i ett formulär som finns under Jukeboxbio där du och ditt sällskap bestämmer film, dag och tid. Vi hör av oss till dig så fort vi har tagit emot din förfrågan. Den som bokar betalar med kort på plats. Efter varje jukeboxvisning städas salongen och foajén.