Nu släpps resterande biljetter – Hans Rosenfeldt klar för stjärnspäckade Gävlit

Gävlits författarkvällar är inte längre utsålda. Måndag 13/9 släpps fler biljetter. Tisdagens besked från Folkhälsomyndigheten innebär att Gävle Teater kan fylla hela salongen. Samtidigt har de sista bokningarna gjorts. Bland de som tackat ja finns bästsäljande deckarduon Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth. Men även kritikerrosade författaren Ida Linde gästar Gävlit, som en del av ett samarbete med Folkteatern Gävleborg. Samtalslistan fylls nu på med fyra nya spännande teman.  

— Först och främst känns det fantastiskt att kunna öppna upp Gävlit för en större publik. Nu hoppas vi kunna sälja ut Gävle Teater på riktigt, säger Claes Vallgren, som ingår i projektgruppen för Gävlit.

De fyra sista samtalen

De fyra första samtalen är redan offentliggjorda. Nedan presenteras de nya samtalen. Det ska pratas dagböcker, släktforskning, parskrivande och historiska romaner.

— Vi har försökt att sätta oss själva i publikens skor, och tänkt på vad vi själva skulle ha köpt biljett till. Det här är samtal vi själva vill höra med författare vi är intresserade av och moderatorer vi tycker är bra, säger Vallgren.

Skrivandets olidliga lätthet
Möt Kristian Hallberg och Ida Linde när de läser högt ur sina dagböcker och försöker reda ut var tiden tar vägen. I samarbete med Folkteatern Gävleborg.

Det ligger i släkten
Möt Sara Lövestam och Peter Sjölund i ett samtal om släktforskning som stoff i romanskrivande och brottsutredningar.
Moderator: Daniel Gustavsson, bibliotekarie och författare.

Skriva i par – dubbelt så bra?
Möt Hans Rosenfeldt & Michael Hjorth samt Cilla & Rolf Börjlind i ett samtal om författarparets dynamik och om konsten att skriva tillsammans.
Moderator: Kerstin Önnebo från Skrivarpodden.

Tiden flyr från oss alla
Möt Klas Östergren i ett samtal om åldrande, omvälvande tidsepoker och om att skriva romaner på historisk grund.
Moderator: Stephen Farran-Lee, förläggare, kulturjournalist och översättare.

Biljetter

Från och med måndag 13/9 går det att köpa biljetter via Gävle teater och Ticketmaster:
Gävlit – Litteraturfestival – Gävle Teater (gavleteater.se)

Mer information:

Webbsida: Gävle litteraturfestival – Gävle kommun (gavle.se)

Instagram: Gävlit (@gavle_litteraturfest) • Foton och videoklipp på Instagram

Facebook-evenemang: Gävlit 2021 | Facebook

Författarporträtt Daniel Gustavsson. Pressbild Kerstin Önnebo. Pressbild Stephen Farran Lee. Pressbild Ida Linde. Pressbild Kristian Hallberg. Pressbild Rosenfeldt Hjorth.