Starta din resa mot framtiden med Hotell- och turismprogrammet

Vill du jobba på hotell och lära dig mer om turism i Sverige och utomlands? Om du dessutom gillar att planera och är nyfiken på ledarskap och företagande. Då är Hotell- och turismprogrammet rätt för dig!

Hotell- och turismprogrammet ger dig kunskap om turism i Sverige och övriga världen. Du får också veta mer om resmål och resvägar. Planering, ledarskap och företagande ingår i utbildningen och att ta initiativ, vara flexibel, lyhörd, kreativ och arbeta självständigt är viktigt.

Du kommer att få kunskap om hotellverksamhet och kan få prova på uppgifter som att arbeta i en reception, på hotellets våningar eller vid frukostserveringen. Hur man arrangerar en upplevelse eller leder en grupp i en aktivitet är annat som du kommer att lära dig.

Du får träna dig i yrket under verkliga situationer tillsammans med andra. Det innebär att du utvecklar din förmåga att bemöta kunder, gäster och att  ge service. Teori och praktik knyts ihop när du får planera, genomföra och kvalitetssäkra det egna arbetet.

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram som även ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Varmt välkommen att starta din resa mot framtiden tillsammans med oss.

 

Allt om utbildningen

På programsidan hittar du mer information om Hotell- och turismprogrammet. 

Följ oss gärna på Instagram:
@hotellturismpolhemskolan