Budget- och skuldrådgivningen får eget telefonnummer och förenklad e-tjänst från 4 november

Från och med den 4 november får budget- och skuldrådgivningen vid Konsument Gästrikland ett eget telefonnummer 026 – 17 90 40 och en förenklad e-tjänst.

Konsument Gästrikland har förenklat sätten för hur invånarna i Gävle, Hofors, Sandviken, Ockelbo samt Älvkarleby kommun ska få kontakt med en budget- och skuldrådgivare.

Nu får kunden direkt kontakt med en budget- och skuldrådgivare.
–Vi vill ge bättre service till våra kunder. Handläggaren har ärendet från start till mål och vi kan snabbare bedöma hur vi ska gå vidare. Även e-tjänsten är förenklad. Vi kan korta ner handläggningstiden, säger Sara Stenquist, enhetschef Konsument Gästrikland.

Budget- och skuldrådgivningen ger boende i Gävle, Hofors, Älvkarleby, Ockelbo och Sandvikens kommuner vägledning vid ekonomiska problem och hur man går tillväga vid en skuldsituation. All rådgivning är avgiftsfri och sekretessbelagd.

Budget- och skuldrådgivningens nya telefonnummer är 026 – 17 90 40. Telefontiderna är helgfria vardagar 09 – 10.
Konsumentvägledningen har som vanligt 026- 17 50 50, telefontider helgfria vardagar 09 – 12.
Kontakt via kommunens e-tjänst är sjalvservice.gavle.se

www.gavle.se/konsument

Vad tycker du?