Södra hemlingby

Söder om Gävle, i södra Hemlingby kommer ett nytt attraktivt bostadsområde att byggas med närhet till såväl natur som köpcentrum.


Antal bostäder: 550
Aktuell status: Genomförande
Förväntas klart: Hösten år 2020

Varför?

När Gävle växer behöver fler bostäder skapas i attraktiva områden. Södra Hemlingby är ett sådant. Här planerar Gävle kommun för ett helt nytt bostadsområde med cirka 550 bostäder söder om befintligt bostadsområde i Hemlingby. Tomterna för småhus kommer att säljas via Gävle kommuns tomt- och småhuskö.

Vad?

Området kommer att bli attraktivt för den som vill bo nära naturen men ändå enkelt kunna cykla in till centrum. Här finns närhet till både Hemlingby friluftsområde med skidbacke och motionsspår och till ett populärt köpcentrum med brett utbud av butiker.

Vem?

Sju byggherrar ingår i den grupp som tillsammans med kommunen ska vara med och skapa området: Lupinen Fastigheter, Peab, Skanska/BoKlok, Gavlegårdarna, Fiskarhedenvillan, Prenova och Gavlefastigheter.

När?

Byggandet av det nya bostadsområdet i Hemlingby delas upp i två etapper. Den första etappen omfattar ungefär 400 bostäder och byggstart är planerad till 2018. I den andra etappen kan cirka 150 bostäder byggas.

Bild över det nya området som planeras i Hemlingby.