Gävle kommun har en ny näringslivsdirektör

Mattias Durnik från Hudiksvall blir ny näringslivsdirektör i Gävle kommun. Han tillträder sin tjänst 1 augusti.

– Det ska bli jättespännande. Gävle har ett tydligt näringslivsprogram och en ny organisation för näringslivsarbete som ger bra förutsättningar att jobba vidare tillsammans, säger Mattias Durnik.

Näringslivsavdelningen blir en ny avdelning under sektor Styrning och stöd, och arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen. Avdelningen kommer på sikt ha cirka 30 medarbetare fördelade på tre enheter; näringsliv, inköp/upphandling och internationella kontakter.

Mattias Durnik är 43 år och arbetar idag som projektledare på konsultföretaget Xlent och för Hudiksvalls kommun, där han under våren sett över arbetsmarknadsorganisationen på uppdrag av kommunstyrelsen. Han har bakgrund bland annat som vice VD på Företagsutbildarna och VD på det kommunala bolaget Hudiksvalls Näringslivs AB.

– Med min erfarenhet från både näringslivet och offentlig sektor har jag förstående för både företagarnas och det offentligas perspektiv. Jag ser fram emot att träffa mina blivande medarbetare och nya kollegor inom kommunorganisationen, men också näringslivet och företagarorganisationerna för att utveckla samarbetet och bygga tillit och förståelse för varandra. Tillsammans ska vi utveckla arbetet vidare för ett ännu bättre företagsklimat, säger Mattias Durnik.

Mattias Durnik har tidigare även arbetat för Invest Stockholm, som är ett dotterbolag till Stockholm Business Region där Gävle samverkar genom partnerskapet Stockholm Business Alliance. Mattias är också styrelseledamot i UF Gävleborg och Nyföretagarcentrum Hälsingland, uppdrag som han nu kommer att kliva av.

– Jag är nöjd och glad över vår rekrytering. Mattias Durnik kommer att bli ett bra tillskott i kommunens arbete framåt för att stärka företagsklimatet i Gävle kommun. Extra roligt att arbetet inleds redan i höst, säger Helen Åleskog, chef för sektor Styrning och stöd.

Vad tycker du?
  • Älska (20)
  • Gilla (9)
  • Ledsen (1)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Arg (0)