Gävle kommun - Samarbeten, projekt och särskilda satsningar
Här hittar du information om vilka särskilda satsningar som pågår och vilka samarbeten och projekt som Gävle kommun deltar i.
Gävle kommun är utförare av arbetsmarknadsinsatser som ska underlätta för individers inträde på arbetsmarknaden. Här kan du se vilka insatser som kan beställas.
Brottsförebyggarna i Gävle, BIG, är en stödfunktion för de som jobbar med barn och ungdomar i åldern 0-18 år. Målet är att barn och ungdomar ska känna sig trygga och bli sedda, vilket kan förhindra att de hamnar i utanförskap, drogmissbruk eller kriminalitet.
Läs mer om själva projektet Cirkus 2020. Här hittar du också kontaktuppgifter.
Här kan du ta del av information kring EU-projektet Compete in.
Gävle kommun vill höja kvalitén i Gävles kulturliv och har därför startat projektet Gefle Street Art.
Här kan du ta del av information kring projektet Globala Gävle.
Här hittar du information om Näringslivsprogrammet och de genomförda aktiviteterna
Ytterområdessatsningen ska stimulera utveckling och skapa framtidstro genom insatser i kommunens ytterområden. Inledningsvis fokuseras arbetet på Hamrångebygden, Hedesunda och Forsbacka.
Varje vår deltar Gävle kommun i Håll Sverige Rent - en aktion mot nedskräpning.
Gävle kommun ingår i partnerskapet Integration Gävleborg som syftar till att bidra till en social hållbar samhällsutveckling genom att samordna, stärka och utveckla arbetet med integration i Gävleborg. Aktörer i partnerskapet förutom Gävle kommun är Länsstyrelsen Gävleborg, Region Gävleborg, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Polisen, Högskolan i Gävle samt de övriga kommunerna i länet.
Gävle kommuns Internationella kontor stöttar kommunkoncernens förvaltningar och bolag i arbetet med internationalisering och internationella projekt. Läs mer om våra internationella projekt, vänorter och kommunala partnerskap.
Här kan du ta del av information kring EU-projektet iWater.
"Jag önskar att de hade trott på mig", en kartläggning av våld i nära relationer i Gävle kommun 2017.
Alla kommuner har enligt skollagen ett aktivitetsansvar för ungdomar som inte har fullföljt eller påbörjat sin gymnasieutbildning och som inte fyllt 20 år.
Kompetenscentrum Gävle är ett samverkansforum som syftar till att utveckla och stärka kompetensförsörjningen i Gävle.
Här kan du ta del av information kring Kultur och fritidsbussen.
Här kan du ta del av information kring skolprogrammet Kulturtrappan.
Gävle kommun renoverar lokalen Labbis (Laboratoriet) i Forsbacka Bruk
Lantmäterimyndigheten i Gävle kommun ansvarar för alla lantmäteriförrättningar och fastighetsregistret inom kommunens gränser.
Här hittar du rapporterna från de LUPP-enkäter som gjorts i kommunen och information om bakgrund och syfte till arbetet.
Gävle kommun satsar på att ge barn och elever kunskap för att kunna bidra till en hållbar samhällsutveckling. Det här arbetet sker genom ett aktivt arbete med Lärande för hållbar utveckling - LHU.
Gävle är en av Sveriges främsta miljökommuner! Här kan du läsa mer om kommunens arbete för en bättre miljö.
Här kan du ta del av information kring EU-projektet Port Mate.
Under åren 2017-2021 deltar Gävle kommun i ett EU-projekt kallat School Chance - SCHOOL mobility CHAlleNges in regional poliCiEs. Sektorerna Livsmiljö Gävle och Utbildning Gävle samt det kommunala bolaget Gavlefastigheter AB medverkar i arbetet som projektleds av Livsmiljö Gävle.
För tredje gången kommer Gävle att stå som värd för rikskonferensen Samverkan Skola Arbetsliv – SSA 2020. Alla som på olika sätt arbetar med eller är intresserade av samverkan mellan skola och arbetsliv är välkomna till konferensen, som kommer att hållas på Gävle konserthus mellan 11–13 maj 2020.
Här hittar du utbildningsmaterial och stöd till pedagoger i kommunala eller fristående skolor och förskolor, samt stöd för dig som möter ungdomar i föreningslivet.
Svea Ateljé är en integrationssatsning inom Välfärd Gävle. Verksamheten kombinerar hantverk och design med SFI-studier och är ett samarbete mellan Arbetsrehabilitering, Vuxenutbildningen SFI, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten. Svea Ateljé ingår i ESF-projektet Extra stöd i Gävleborg.
Samarbetet Trossen ger företag och organisationer möjligheten att följa en fadderklass under deras högstadietid. Här kan du anmäla ditt företag och läsa mer om hur samarbetet går till.
Gävle kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv med ökad delaktighet i samhällsfrågor.
Vi vill gärna hjälpa dig att lösa ditt ärende. Vänligen ta kontakt med vår kundtjänst på något av följande sätt: