Stödlinje corona fortsätter stötta riskgrupper under sommaren

Under mars-juni har Stödlinje corona samordnat hjälp och gett stöd till ca 570 Gävlebor som tillhör riskgrupp och deras anhöriga. Stödlinjen håller öppet även under sommaren för att fortsätta ge stöd.

Genom Stödlinje corona får du som tillhör riskgrupp hjälp med att handla mat, mediciner eller utföra andra ärenden. Du som känner dig ensam och orolig kan även få en pratstund med någon av våra volontärer via telefon eller genom att träffas utomhus på avstånd.

Kontakta stödlinjen via 026- 17 87 00
Från 15 juni får du säkrast svar mellan 9 – 12 på vardagar.

Utomhusaktiviteter för äldre under sommaren

Från och med juni erbjuder Gävle kommun utomhusaktiviteter för seniorer i samarbete med ideella organisationer. Aktiviteter som erbjuds kan vara allt från promenader till gympa och boule. Detta görs för att de äldre kommuninvånarna ska må så bra som möjligt under coronapandemin. Framför allt finns möjlighet att träffa andra under en stunds social samvaro, med allas ansvar att hålla distans.

Om man inte själv kan eller orkar ta sig till aktiviteterna, kan stödlinjen kontaktas för sällskap utomhus.

Se schemat för Träffpunkternas utomhusaktiviteter under juni här.

Schemat finns även att hämta i stadshusets reception (öppettider må-fre 8-16), och i träffpunktslådor i stadsdelarna Sätra och Bomhus. Programmen finns även på anslagstavlor runt stadsdelscentrum i olika delar av Gävle.

Läs mer

Läs mer om Stödlinje corona.

Läs mer om Gävle kommuns träffpunkter för seniorer.