Välkommen till Stigslunds skola
En F-9 skola i Stigslund

Stigslunds skola

Vi har höga förväntningar på oss själva, både vad det gäller elever och personal. Vår verksamhet ska kännetecknas av hög kvalitet på undervisningen, god måluppfyllelse och trygghet. Hos oss går barn från förskoleklass till årskurs 9.

Aktuellt på Stigslunds skola

 

Kontakta skolan

Välkommen att kontakta oss. Här har vi samlat viktiga kontaktuppgifter till skolan, fritidsverksamhet och elevhälsan.

Om skolan

På Stigslunds skola går för närvarande ungefär 570 elever och vi har både fritidshem och fritidsklubb. Här har vi nolltolerans mot trakasserier och kränkningar. Vi strävar efter att alla våra elever ska trivas och känna sig trygga i skolan, på fritidshemmet och på fritidsklubben.

Vi har ett Trygghetsteam, som träffas regelbundet. Vi arbetar sedan flera år enligt Gävlemodellen, som har sin grund i forskning och beprövad erfarenhet. Det har visat sig ha mycket god effekt och klimatet på vår skola är bra.

Vi tycker det är viktigt med delaktighet

För att skapa forum för delaktighet och engagemang hos elever och föräldrar, har vi bland annat elevråd och föräldraråd.I årskurserna 1-6 arbetar vi med STL – Skriva sig till lärande. Det är en modell som bygger på ett språkutvecklande arbetssätt där man kombinerar pedagogik med digital teknik. STL- cirkeln ligger som grund för arbetet. Eleverna delar/publicerar sina texter på en gemensam digital arbetsyta, i vårt fall i OneNote. Sedan ger elev/elev, lärare/elev varandra respons på texterna och eleverna förbättrar sina texter utifrån återkopplingen.

På högstadiet ser vi trygghetsteam, hemklassrum och arbetet med klasskontrakt som viktiga delar i värdegrundsarbetet. För att skapa forum för delaktighet och engagemang hos eleverna har vi bland annat elevråd, caféråd och Skol IF. Våra elever har ett härligt driv i detta och fungerar som god ambassadörer för vår skola! Inom ramen för elevens val har eleverna på åk 7-9 möjlighet att välja en profilering inom idrott, musik eller matematik och no.

Formativ undervisning på Stigslunds rektorsområde

  • Arbete för att klargöra och skapa förståelse för vilka lärandemål eleverna har att sikta mot
  • Användning av arbetssätt och uppgifter som gör eleverna aktiva och där elevernas kunskaper synliggörs
  • Återkoppling på elevernas arbeten som syftar till att föra lärandet framåt
  • Arbete för att aktivera eleverna som läranderesurser för varandra
  • Arbete för att eleverna ska bli ägare av sitt eget lärande

Lärande för hållbar utveckling

Gävle kommun satsar på att ge barn och elever handlingskompetens för en hållbar samhällsutveckling genom ett aktivt arbete med lärande för hållbar utveckling.

Hållbar utveckling handlar om en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Med handlingskompetens menas kunskap, vilja och förmåga att påverka livsstil och levnadsvillkor för en hållbar utveckling på ett sätt som inkluderar såväl dagens som kommande generationer, samt att ta ett globalt ansvar.

Lärande för hållbar utveckling är en del av Agenda 2030 – de Globala målen för hållbar utveckling, som tagits fram av FN, och som nu hela världen arbetar för. Läs mer om hur vi jobbar med lärande för hållbar utveckling i hela kommunen här, och via #LHUGavle.

Trygghetsplan för Stigslunds skola

Stigslunds skola ska vara en skola där alla, elever och vuxna, ska vara trygga och känna sig lika behandlade oavsett etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, kön, könsidentitet eller könsuttryck, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning eller ålder.

Allt du behöver veta samlat på ett ställe

Här hittar du all den information du behöver om grundskolan, som lovdagar, ledigheter, skolmat, en lista över både kommunala och fristående grundskolor, information om fritidshem, skolskjutsar och mycket mer.

Läs mer om grundskolan och ta del av relevanta tjänster

Klicka här för att läsa mer om kommunala grundskolor