Luento Gävlen kunnan hallintoaluetyöstä katsottavissa verkossa

Eeva Kielineuvoston seminaarissa
Kielineuvoston (Språkrådet) viime vuoden kielenhuoltoseminaarissa Tukholmassa kuultiin luento Gävlen kunnan suomen kielen hallintoaluetyöstä. Gävlen kunnan sosiaalisen kestävän kehityksen strategi Eeva Östberg kertoo esityksessään kunnan suomenkielisen työn edistysaskelista ja haasteista vuosina 2012-2018.

Luennossa nostetaan esille muun muassa suomenkielisten työntekijöiden ja vähemmistön todellisuuden ymmärtämisen merkitys. Työn haasteina mainitaan muun muassa kaikenikäisten ruotsinsuomalaisten saaminen mukaan toimintaan sekä työn rakenteiden herkkyys henkilövaihdoksille.

Ruotsinsuomalaisten valtuuskunta valitsi Gävlen vuoden 2016 ruotsinsuomalaiseksi vähemmistökunnaksi ja onnitteli tuolloin kuntaa hienosta ja kaukonäköisestä vähemmistötyöstä muun muassa suomenkielisen henkilökunnan saatavuuden turvaamiseksi.

Luento on katsottavissa Koulutusradion (Utbildningsradion, UR) verkkosivujen kautta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *