Miten voin vaikuttaa? Tietoa kunnan sähköisestä aloitesysteemistä

Kvinna vid dator
Gävlen kunnassa on käytössä sähköinen kuntalaisaloitesysteemi (e-petition). Kuntalaisten on mahdollista jättää ehdotuksia tärkeiksi kokemistaan asioista sekä äänestää muiden ehdotuksia.

Ehdotuksen tulee liittyä kunnan vastuualaan, esimerkiksi seuraaviin alueisiin:

 • sosiaalinen huolenpito
 • koulukysymykset
 • kaava- ja rakentamiskysymykset
 • ympäristökysymykset
 • puhtaanapito ja jätteiden käsittely
 • vesi- ja viemärikysymykset
 • pelastuslaitos
 • väestönsuojelus
 • kirjasto
 • asuntokysymykset
 • kulttuuri- ja vapaa-aikakysymykset
 • talouselämän kehittäminen

Ehdotuksen jättämisen jälkeen se tarkistetaan ja julkaistaan kunnan verkkosivuilla. Sivulla on mahdollista kommentoida ehdotuksia sekä äänestää hyvänä pitämiään ehdotuksia. Äänestäminen tapahtuu kirjautumalla sisään joko sähköpostiosoitetta tai Facebook-tiliä käyttämällä.

Kaikki ehdotukset, jotka saavat 60 päivän sisällä yli 50 ääntä lähetetään vastaavan lautakunnan käsiteltäväksi. Jos myös poliitikkojen mielestä ehdotus on hyvä, siitä voidaan tehdä päätös lautakunnassa.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää aiheesta? Tule mukaan suomenkieliseen tiedotustapaamiseen 29.1.2020 klo 13 alkaen Bomhusin Folkets husilla, osoitteessa Klockar-calles gata 3. Tilaisuudessa käydään läpi, kuinka aloitesysteemi toimii ja mitä vaaditaan, jotta ehdotuksia voi jättää ja niitä äänestää. Elina Kuusisto ja Eeva Östberg Gävlen kunnasta kertovat aiheesta suomen kielellä ja vastaavat kysymyksiin. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä eläkeläisryhmä Ahertajien kanssa.

Lisätietoa vaikuttamismahdollisuuksista Gävlen kunnassa löytyy myös kunnan ruotsinkielisiltä verkkosivuilta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *