Gävle – ikäystävällinen kunta!

Gävlen kunta haluaa tukea ikääntyneiden hyvinvointia ja itsenäistä elämää sekä osallisuutta yhteiskunnallisiin asioihin. Siksi kunta on liittynyt Maailman terveysjärjestön ikäystävällisten kaupunkien verkostoon (WHO Global Network for Age-friendly Cities and Communities). Verkostoon kuuluu nykyisin lähes 1000 jäsenkaupunkia yli 40 maasta.

Gävlen kunta pyrkii verkoston avulla kehittämään aktiivisesti hyvät elinympäristöt ikääntyneille verkoston valitsemalla kahdeksalla alueella:

  1. Rakennusten ja miljöiden esteettömyys
  2. Asunnot – tavalliset asunnot, erityisasunnot ja turva-asunnot
  3. Kuljetukset – joukkoliikennekuljetukset ja kuljetuspalvelu
  4. Yhteisyys ja aktiviteetit
  5. Osallisuus ja vaikuttaminen yhteiskuntaa koskeviin asioihin
  6. Ikäsyrjintä
  7. Tiedottaminen ja viestintä
  8. Hoiva, hoito ja palvelut.

Työn ensimmäinen vaihe on nykytilanteen arviointi, minkä jälkeen laaditaan toimintasuunnitelma kolmeksi vuodeksi. Työ toteutetaan hankkimalla laaja-alaista tietoa senioreilta ja järjestöiltä erilaisten tapahtumien, menetelmien ja kokousten välityksellä, kuten esim. suurkokoukset, kyselyt, haastattelut ja työryhmät.

Toivomme, että monet kiinnostuvat asiasta ja että juuri sinä haluat tai oma organisaatiosi haluaa olla mukana toiminnassa. Ikääntyneille hyvä kaupunki on hyvä kaupunki kaikille – niin nuoremmille kuin vanhemmillekin!

Haluatko sinä tai haluaako oma organisaatiosi olla mukana kehittämässä Gävleä ikäystävälliseksi kunnaksi?

Käytä lomaketta www.gavle.se/aldrevanlig tai soita: 026-17 95 80

Tule mukaan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *