Hyvää suomalaista äitienpäivää!

Vårblommor

Suomessa äitienpäivää vietetään toukokuun toinen sunnuntai. Gävlessä perinteisiin on kuulunut Gävlen suomalaisen kerhon äitienpäiväjuhla suomenkielisellä hoito- ja hoivaosastolla. Tänä vuonna äitienpäivää juhlistetaan kuitenkin koronatilanteen takia aikaisemmista vuosista poikkeavalla tavalla.

Gävlen suomalainen kerho juhlistaa suomalaista äitienpäivää paikallisradionsa kautta. Äitienpäivän lähetystä voi kuunnella sunnuntaina 10. toukokuuta klo 14-15 taajuudella  102,7 Mhz tai Gävlen suomalaisen kerhon kotisivun kautta. Lähetyksessä soitetaan paljon päivään sopivaa musiikkia.

Gävlen vanhustenhuollosta vastaava hyvinvointisektori Välfärd Gävle on alkuvuodesta kartoittanut hoito- ja hoivakodeissa asuvien ruotsinsuomalaisten tarpeita. Koska äitienpäiväjuhlien järjestäminen ei tänä vuonna koronatilanteen takia ole mahdollista, on suomalaisia hoito- ja hoivakodeissa asuvia vanhuksia muistettu kakulla ja ruusulla. Suomalaisesta työstä vastaava Teija Pettersson toimittaa kakkuja ja ruusuja kymmeneen eri puolilla kuntaa sijaitsevaan hoito- ja hoivakotiin, joissa tiettävästi asuu ruotsinsuomalaisia vanhuksia.

Haluamme tuoda iloa asiakkaillemme. Tärkeää on, että suomalaistaustaiset voivat juhlistaa suomalaisia juhlapäiviä, Teija Pettersson sanoo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *