Gävlen kunta kartoittaa ikääntyneiden edellytyksiä elää ja vanhentua kunnassa

Gävlen kunta tekee kevään ja kesän aikana kartoituksen ottaakseen selvää siitä, kuinka ikääntyneet kokevat edellytyksensä elää ja vanhentua kunnassa. Tutkimus tehdään yhdessä FoU Välfärd Region Gävleborgin kanssa ja on osa Ikäystävällinen kunta -projektia.

Pyrkimyksemme on, että Gävlestä tulee ikäystävällisempi kunta. Tämä on tärkeä osa, jotta voimme tehdä kunnastamme entistä paremman paikan vanhentua, parantaa ikääntyneiden mahdollisuuksia elää terveellisesti ja itsenäistä elämää ja vahvistaa ikääntyneiden osallisuutta yhteiskuntaan liittyvissä kysymyksissä, sanoo Jörgen Edsvik (S), kunnanneuvos.

Tutkimuksella mitataan nykytilannetta ja se antaa 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille mahdollisuuden kertoa oma käsityksensä siitä, millaista Gävlessä on elää, asua ja vanhentua. Lomakkeen kysymykset käsittelevät muun muassa asumista, liikkumista, kaupunkisuunnittelua, mutta myös turvallisuutta, terveyden- ja sairaanhoitoa, huolenpitoa ja osallisuutta.

Ikääntyneiden mielipiteet ovat tärkeitä toimintasuunnitelman laatimiseksi

Ikääntyneiden mielipiteet ovat erittäin tärkeitä Gävlen ikäystävälliseksi kunnaksi tähtäävässä työssä. Lomakekyselyn tulosten pohjalta projektin osallistujat ehdottavat toimenpiteitä tekeillä olevaan toimintasuunnitelmaan, sanoo Kerstin Weivert, projektinvetäjä Äldrevänlig kommun (Ikäystävällinen kunta).

Lomakekyselyn tulokset esitellään kunnan verkkosivuilla www.gavle.se syksyn 2020 aikana. Toimintasuunnitelman on tarkoitus olla valmis vuoden 2020 lopussa.

Tietoa lomaketutkimuksesta

Tietoa kyselystä ja linkin kyselylomakkeeseen löydät täältä.
Lue lisää Äldrevänlig kommun (Ikäystävällinen kunta) -projektista täältä.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *