Gävlen olkipukin avajaiset 2020

En bock, en ridå, popcorn och en julgranskula med texten Julen börjar i Gävle.
Gävlen olkipukin tarina alkaa vuodesta 1966, jolloin Stig Gavlén sai idean jättikokoisesta olkipukista, joka pystytettäisiin Gävlen Slottstorgetille. 13 metriä korkea, seitsemän metriä pitkä ja kolme tonnia painava pukki pääsi ensimmäistä kertaa paikalleen Slottstorgetille 1.12.1966.

Vuodesta 1966 lähtien Gävle-pukki on pystytetty Slottstorgetille ensimmäisenä adventtina. Tavallisesti avajaisia vietetään paikan päällä ja tapahtuma houkuttelee paikalle kymmeniä tuhansia gävleläisiä ja vierailijoita. Tänä vuonna Gävlen olkipukin avajaiset järjestetään koronapandemiasta johtuen digitaalisesti.

Vauhdikasta avajaisshowta pääsee seuraamaan kotisohvalta, se lähetetään suorana YouTuben kautta. Radioääni Titti Schultz, joka on juuri palkittu parhaan juontajan Guldörat-palkinnolla, juontaa digitaaliset avajaiset 29. marraskuuta. Jouluisessa livestudiossa nähdään kiinnostavia vieraita ja tunnelmallista ja vetävää viihdettä.

Lue lisää Gävle-pukin vuoden 2020 avajaisista kunnan ruotsinkielisiltä verkkosivuilta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *