Gävles tre nya miljöhjältar prisade!

Kvällen den 9e april så prisades Gävles tre nya miljöhjältar 2019! Det skedde på Gävle kommuns dialogmöte för medarbetare, för framtagandet av Gävle kommuns nya miljöstrategiska program.

Kvällen den 9e april så prisades Gävles tre nya miljöhjältar 2019! Det skedde på Gävle kommuns dialogmöte för medarbetare, för framtagandet av Gävle kommuns nya miljöstrategiska program.

Det är två unga miljöhjältar som tar studenten i vår; Wilma Norin och Alice Björkenstam som är elever på Polhemsskolans teknikprogram, inriktning teknikvetenskap.  De har startat ett UF-företag som produkt-utvecklat den välkända plastbrickan som försluter våra brödpåsar. De har i samarbete med bl.a. BillerudKorsnäs (som nyligen utsetts till Gävles Grönaste företag) tagit fram en bricka i hårt papper, för att på det sättet kunna minska plastkonsumtionen. De har också föreläst för 26 klasser på Gävles mellanstadieskolor om plast och plastens påverkan på miljön, samt att de har skrivit en bok ”Den lilla miljöboken” som handlar om plast, och är riktad till mellanstadieelever.

Förutom dessa unga miljöhjältar så har också en vuxen miljöhjälte prisats.  Det är Emma Arbinger, förskollärare inom Utbildning Gävle, som arbetar på grundsärskolan; Lilla och Stora Sätraskolan.  Emma var tidigare hållbarhetsombud för Bomhus förskoleområde och är nu hållbarhetsrepresentant för grundsärskolan; Lilla och Stora Sätraskolan.  Då hon jobbade på Pukslagargårdens förskola i Bomhus medverkande hon till att Pukslagargården blev prisad som Sveriges bästa Grön Flagg förskola år 2015 för det pedagogiska arbetet kring skräpplockning, återvinning m.m.  Emma sår också ”miljöfrön” i sin vardag; plastbantar, intresserar sig för matens påverkan, cyklar, kör miljöbil m.m.  Stort grattis till Gävles nya miljöhjältar!!

Vad tycker du?
  • Älska (10)
  • Gilla (3)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Ledsen (0)
  • Arg (0)