Kockutbildning – inriktning restaurang

Beskrivning

Kockutbildningen i Sandviken ger dig meriterande gymnasiebetyg och en raketstart i din gastronomiska karriär. Utbildningen är utformad på ett sätt som är intressant, spännande och framför allt inspirerande. Syftet är att du ska bli en fullfjädrad, arbetande kock efter att du har lärt dig laga mängder av mat från världens alla hörn. I utbildningen kommer du lära dig att planera, komponera och tillaga mat i såväl kall- som varmkök. Utöver detta får du lära dig livsmedelshygien och näringslära. Den största delen av utbildningen sker på plats på Sandvikens restaurangskola, men självstudier förekommer också. Utbildningens mix av teori och praktik ger kunskaper och erfarenheter som gör dig attraktiv på såväl den lokala, nationella som den internationella arbetsmarknaden.

Michael Södergren, lärare – Arbetat som kock och bartender sedan 1986 . Drivit restaurangverksamheter i Kalifornien och Texas. Gillar att laga temperamentsfull mat från hela världen. Övriga intressen innefattar bland annat musik, fiske och alla former av populärkultur.

Carina Wall, lärare – Jobbat som kock, matkreatör och florist i hela sitt yrkesverksamma liv. Skriver även reportage i mattidningar/kokböcker och har drivit café. Är speciellt intresserad av bakning och desserter. Gillar färg, form och estetik.

Vill du komma på studiebesök kontaktar du någon av kocklärarna, Michael 026-24 04 66 eller Carina 026-24 04 67.

Förkunskaper: Goda kunskaper i svenska språket. Du kommer kallas till intervju inför antagningen för att bedömma förutsättningar att klara utbildningen.
Omfattning: Heltidsstudier, 50 veckor
Utbildningsstart: 31 augusti 2020

Ansökan

Ansökningsperiod: 15 maj – 2 augusti 2020
Ansökan: Du ansöker via webben , i din ansökan önskar vi att du bifogar betyg och ett personligt brev.
Sökande folkbokförd i annan kommun än Sandviken: Innan du som boende i annan kommun gör en ansökan på webben behöver du ett yttrande från vuxenutbildningen i din hemkommun. Yttrandet ska bifogas i din webbansökan
Vid frågor om utbildningen: Kontakta Studie- och yrkesvägledningen i Sandviken 026-24 15 42.

Vad tycker du?
  • Gilla (0)
  • Älska (0)
  • Haha (0)
  • Wow (0)
  • Ledsen (0)
  • Arg (0)