Gävlen kunta avaa päivätoimintaa ikääntyneille ja toimintarajoitteisille

Magnus Höijer tittar in i kameran.
Loka- ja marraskuun 2020 aikana Gävlen kunta, Välfärd Gävle avaa sopeutetusti useita toimintayksikköjä, jotka ovat olleet keväästä lähtien täysin suljettuja koronapandemian vuoksi.

Sopeutetusti vähitellen avattavia toimintamuotoja ovat

  • Päivätoiminta ikääntyneille
  • EDV – päivittäisen toiminnan yksikkö
  • Nygården, kohtaamispaikka henkilöille, joilla on psyykkisiä sairauksia.

Avataan turvallisella tavalla

Avaaminen toteutetaan Kansanterveysviraston suositusten, Region Gävleborgin tartuntasuojayksikön ohjeistusten ja Gävle Välfärd -hyvinvointisektorin voimassa olevien koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi antamien ohjeiden mukaan.

– Tämä on ollut raskasta aikaa, etenkin toimintarajoitteisille ja ikääntyneille, jotka eivät ole voineet osallistua tavanomaisiin aktiviteetteihinsa ja kuntouttavaan työtoimintaan puoleen vuoteen. Siksi on erittäin tärkeää, että voimme taas tarjota näille ryhmille päivittäistä toimintaa ja päivätoimintaa. Kun nyt avaamme toimintayksikköjä, on tärkeää varmistaa, että niissä käyminen on turvallista. Vaikka tartuntatilanne nyt näyttääkin paljon paremmalta kuin keväällä, pandemia ei suinkaan ole ohi, sanoo Magnus Höijer, Välfärd Gävle-sektorin päällikkö.

Toimintayksiköiden avaaminen vähitellen ja sopeutetusti merkitsee sitä, että

  • kaikkea toimintaa ei voida käynnistää samanaikaisesti
  • henkilöiden määrää toimintatiloissa rajoitetaan
  • käyttäjä tai asiakas saa osallistua eri laajuudessa tai muina aikoina kuin tavallisesti
  • sillä voi olla vaikutusta matkoihin asunnon ja toimintayksikön välillä.

– Olemme alkaneet valmistella yksityiskohtaisesti, miten avaaminen voidaan toteuttaa turvallisella tavalla ja miten jokaiselle käyttäjälle tai asiakkaalle voidaan hänen omien edellytystensä pohjalta tarjota mahdollisuutta osallistua päivittäiseen toimintaan (EDV) tai päivätoimintaan, sanoo Magnus Höijer.

Jos avatussa toiminnassa ilmenee tartunnan leviämistä, voidaan päätös toiminnan uudelleen sulkemisesta tehdä nopeasti.

Käyttäjiin ja asiakkaisiin otetaan yhteyttä lokakuussa

Kaikkiin käyttäjiin ja asiakkaisiin, jotka ovat saaneet päätöksen päivittäisestä toiminnasta (EDV) tai päivätoiminnasta ja joiden toimintaan osallistumiseen sen sulkeminen on vaikuttanut, otetaan yhteyttä puhelimitse lokakuun aikana, jotta voidaan yhdessä suunnitella, miten käyttäjä tai asiakas voi osallistua toimintaan omien edellytystensä pohjalta. Riskiryhmään kuuluvalle tehdään yksilöllinen arvio.

EDV:n piiriin kuuluu nyt 440 käyttäjää ja päivätoiminnan piiriin kuuluu noin 300 asiakasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *