Nyt Gävlessä avataan kunnan tukilinja kaikille Gävlen asukkaille

Man med headset framför datorskärm.
Tukilinjan palvelua laajennetaan, sillä halutaan antaa tukea rankkasateiden aiheuttamista vahingoista kärsineille Gävlessä. Linjan aukioloaikoja pidennetään myös ja puheluja otetaan vastaan arkisin klo 9-12. Kun linja perustettiin koronaepidemian yhteydessä, se toimi seniorien ja riskiryhmiin kuuluvien tukena. He ovat yhä tervetulleita esittämään kysymyksiä.

Tulvien vuoksi tukilinjan toimeksiantoa laajennetaan nyt kattamaan myös kunnan asukkaiden tukeminen. Linja avataan nyt kaikille Gävlen asukkaille, joilla on tulvaa koskevia kysymyksiä ja mietteitä. Tukilinja toimii neuvontaa antavana tukena ja voi luotsata sinut edelleen oikealle taholle saamaan apua.

Haluamme toimia apua tarvitsevien tukena, jotta he voisivat esittää kysymyksensä oikealle taholle. On tärkeää saada tietää minkä tahon puoleen tulee kääntyä, jottei hermostu tarpeettomasti jo ennestään vaikeassa tilanteessa. Sitä vastoin me emme voi auttaa puhtaasti käytännön asioissa, kuten kosteuden vahingoittaman irtaimiston poistamisessa varastosta ja veden tyhjentämisessä kellarista, sanoo Ann-Charlotte Jansson, Gävle – ikäystävällinen kunta -projektin johtaja ja tukilinjasta vastaava.

Tukilinja perustettiin maaliskuussa 2020 siinä yhteydessä, kun koronaepidemia alkoi levitä Gävlessä. Tarkoituksena oli antaa neuvontaa, tukea ja apua senioreille, koronavirus (covid-19)-riskiryhmiin kuuluville tai riskiryhmiin kuuluvien omaisille.

Tukilinja on avoinna arkisin kello 9-12 ja puheluihin vastaavat henkilöt, joilla on kokemusta puhumisesta kriisitilanteessa olevien hätääntyneiden ihmisten kanssa. Tukilinjan puhelinnumero on 026-17 87 00. Tukilinjan laajennettu toimeksianto on voimassa toistaiseksi, sen jatkuvuus määräytyy kysynnän mukaan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *