Nu kan du prenumerera på detaljplaner

Nu kan du hålla dig uppdaterad om kommunens arbete med detaljplaner genom att prenumerera på planprocessens olika steg.

När kommunen startar en ny detaljplan eller ett pågående planarbete går vidare i planprocessen får du en notis om du har valt att prenumerera. Du kan skräddarsy ditt eget flöde genom att välja de steg du är intresserad av. Exempelvis när det startas ett nytt planarbete, vid samråd eller inför antagande.

RSS-flöde: en mini-guide

När detaljplaner publiceras på kommunens hemsida läggs de även till i ett så kallat RSS-flöde. Det är en lista med rubriker och länkar som vanligtvis används för bloggar, nyhetsartiklar och podcasts. För att prenumerera på ett flöde används en RSS-läsare, som kan se ut på olika sätt för att passa olika behov. Det finns att ladda ner som app i telefonen, ett tillägg i en webbläsare eller som eget program på datorn.

Om du exempelvis prenumererar på detaljplaner som skickats ut för samråd, läggs detaljplanen till i listan och du får en notis om att samrådet har startat och kan klicka på länken för att komma direkt till planhandlingarna. Du kan själv göra inställningar i din RSS-läsare om prenumerationen ska skicka notiser i form av push-notiser i mobilen eller e-post.

På sidan Detaljplaner under arbete, under respektive steg i planprocessen, finns en RSS-länk. Den länken kopierar du och lägger till i din RSS-läsare.