En meningsfull sommar väntar
Sök sommarvikarie inom vård och omsorg!

Jobba som vikarie inom vård och omsorg

Vill du ha ett viktigt och betydelsefullt sommarjobb? Som vikarie får du värdefull erfarenhet samtidigt som du gör en insats för människor som verkligen behöver dig.

För dig som är redo för en utmaning

Som vikarie kommer du att hjälpa och stödja människor som har svårt att klara sig själva i vardagen. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter där omsorg och omvårdnad är kärnan. Att jobba som vikarie är många gånger ett utmanande arbete, men du kommer få väldigt mycket tillbaka.

Vi ser gärna att du har examen från omsorgsprogrammet, en pågående vård- och omsorgsutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete.

För att bli erbjuden schema måste du kunna arbeta minst 75 procent under sommarperioden. För att arbeta vid behov ska du vara tillgänglig minst 50 procent. Arbetspassen kan vara dagar, kvällar och helger och du ska kunna arbeta de tiderna. Körkort och körvana för manuellt växlad bil och att du kan cykla är ett krav för att kunna arbeta i flera av verksamheterna.

Våra uppdrag inom vård och omsorg

När du jobbar som vikarie innebär det att du med kort varsel ersätter ordinarie personal. Du blir matchad till det uppdrag som passar din profil och dina önskemål bäst.

Hemtjänst

Inom hemtjänst jobbar du ensam med att hjälpa personer i hemmet så att de kan klara sin vardag. Det är ofta, men inte alltid, äldre personer som behöver stöd. När du jobbar inom hemtjänsten får du ett schema där det står vem du ska hjälpa, vilken tid och vad du ska göra. Du går, cyklar eller kör bil hem till personen du ska hjälpa.

Vård- och omsorgsboende

Som omvårdnadspersonal på vård- och omsorgsboende jobbar du oftast med äldre personer som behöver hjälp och tillsyn dygnet runt. Vissa boende har en demenssjukdom, andra har svårt att röra sig eller klarar sig själva på annat sätt. Tillsammans med dina kollegor delar ni upp arbetet för dagen och ni hjälper varandra att skapa en bra vardag för de boende.

Boende för personer med funktionsnedsättning

Som omvårdnadspersonal jobbar du med personer som har fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Du jobbar självständigt och utgår från de boendes individuella behov och arbetar för att alla som bor på boendet ska kunna använda sina förmågor så självständigt som möjligt. Du jobbar i ett arbetslag men också ensam i vissa situationer. Du kan arbeta på många olika arbetsplatser, till exempel gruppbostad, gruppboende eller korttidshem för barn.

Personlig assistans

Som personlig assistent ger du stöd åt en person som behöver omfattande hjälp i vardagen. Du hjälper personen att kunna leva ett självständigt liv efter sina önskemål. Att arbeta som personlig assistent innebär att du jobbar hemma hos den du stödjer. Det är bra om du har social kompetens eftersom du kommer arbeta nära den du hjälper och hålla kontakten med anhöriga eller närstående.

Personlig assistent åt ett barn

Om du söker jobb som personlig assistent åt ett barn måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Du beställer utdraget från Polisens hemsida. Tänk på att beställa ditt utdrag i god tid eftersom det kan ta lite tid att få det hemskickat.

Exempel på vad som ingår i jobbet

  • En stor del av arbetet handlar om att få vardagen att fungera för dem du stöttar. Det kan exempelvis vara att hjälpa en person att duscha och tvätta sig, eller hjälpa till med hemmets skötsel, till exempel laga mat, göra inköp, städa eller byta kläder.
  • Du kommer också att arbeta med att dokumentera och rapportera i olika IT-system.

Sök vikariat sommaren 2024

Här kan du läsa mer om de aktuella tjänsterna. Vi behöver få in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!