Hitta dina höstlovsaktiviteter i Gävle!

Under höstlovet v. 44 kan du bland annat få hjälp med ditt CV, testa att podda, slöjda, spela spel med VR-glasögon, gå på promenadteater och delta på en spökkväll.

Utbudet är brett för de som är höstlovslediga. Den 30 oktober bjuder Gävle Konserthus in till två gratisföreställningar med Tobbe Trollkarl. Lördagen den 4 november 14.00 är det invigning av Gävles nya skulptur GAVLE, som ska stå på udden nedanför Gävle Konserthus. Konstnären Bertil Vallien är på plats och GDJ-fonden, som donerar skulpturen till Gävle kommun, kommer att bjuda på gratis fika. Under lovet finns det även möjlighet att lära sig att göra en musikvideo, fiska, skriva låttexter och producera film.

Du hittar ännu fler aktiviteter i lovkalendern.

– Det känns både viktigt och roligt att kunna erbjuda meningsfulla och kostnadsfria aktiviteter under höstlovet. Vi hoppas att det kan leda till att barn och unga hittar nya intressen och får ett bra lov, säger Elin Ivarsson, lovsamordnare på Gävle kommun.

Gävle kommun arbetar för att ge barn och unga en aktiv, meningsfull och inkluderande fritid. Föreningar har under hösten 2023 haft möjlighet att ansöka om ekonomiskt stöd för att anordna höstlovsaktiviteter, vilket gör att majoriteten av aktiviteterna i kommunens lovkalender är kostnadsfria.

Behöver du utrustning till ett aktivt höstlov? Det kan du låna helt gratis på Sportoteket i Sätra.