Ny webbtjänst underlättar för föreningarna  

Från och med 1 oktober finns en ny webbtjänst för föreningar och andra som bokar kommunens lokaler. Förändringen berör omkring 500 av Gävles idrotts- och kulturföreningar. - Det här är ett steg i vårt digitaliseringsarbete som underlättar och effektiviserar både för våra föreningar och handläggare, säger Jennifer Engström, fritidssamordnare vid Fritid.

I den nya webbtjänsten kan föreningen boka, ändra eller avboka lokaler på egen hand direkt via mobilen eller datorn. Föreningen kan nu ändra kontaktuppgifter och information som rör föreningens verksamhet. Det är viktigt att det finns rätt uppgifter när allmänheten söker i kommunens föreningsregister. Föreningen kan även ladda upp sina verksamhetshandlingar direkt på sidan. Det gör att kommunen kan göra en snabbare handläggning och föreningen får en översikt på inlämnade handlingar.

Nu kan föreningen, och behöriga handläggare, logga in på samma informationssida där alla uppgifter om föreningen och verksamhetshandlingar finns samlade. Föreningsadministratören kan även logga in via sin mobil eftersom webbtjänsten är mobilanpassad.
-Det blir effektivare när föreningen kan använda tjänsten dygnet runt, säger Jennifer.

Gävle kommun – Välkommen till Gävle kommuns bokningssida (gavle.se)

Webb-förening – Sök föreningar (gavle.se)