Unga dansar för att stärka sin hälsa

Metoden Dans för hälsa visar att regelbunden dans minskar risken för bland annat stressrelaterad ohälsa bland unga. Dansen riktar sig till ungdomar i ålder 16-21 år i Gävle kommun med återkommande besvär av oro och stress.

Kom som du är 

Dansen anordnas efter skoltid en gång i veckan under två terminer. Det är kostnadsfritt att delta. 

Vi håller till på Musikhuset i Gävle, som ligger vid centralstationen. Vi fokuserar på dansglädje och tänker på annat än vardagens krav. Kom som du är och bara dansa!

Anmälan

Ta kontakt med din skolsköterska, kurator eller Ungdomsmottagning så får du hjälp att göra en ansökan. Du kan även maila en intresseansökan till ameli.edvinsson@gavle.se eller malin.grinde@gavle.se.

Bakgrund

Dans för Hälsa är en forskningsbaserad insats utifrån studien Dansprojektet som visar att regelbunden kravlös dans ökar upplevelsen av hälsa och minskar kroppsliga besvär som huvudvärk, magproblem och stressrelaterad psykisk ohälsa Dans för hälsa är en trygg och kravlös aktivitet där varje pass innehåller uppvärmning, dans, stretch, avslappning och en samling på slutet. Fokus är rörelseglädje, gemenskap och kravlöshet.

Mer information om metoden finns att läsa om på Dans för Hälsas hemsida.

Bli inspirerad av andra ungdomar som berättar om Dans för Hälsa.

Följ Dans för Hälsa Gävle på Instagram.

Logotyp Dans för Hälsa