Välkommen att jobba som vikarie
Bli en vardagshjälte - du behövs.

Jobba som vikarie

Vi behöver alltid vikarier inom vård och omsorg, skola, administration, kultur och fritid. Att vara vikarie kan ge dig möjlighet till längre anställning.

Du planerar din arbetstid själv

Som vikarie har du stora möjligheter att själv bestämma över din arbetstid. Du kan välja att arbeta lite då och då, ofta eller under längre sammanhängande perioder.

Timvikarie

Som timvikarie kan du påverka din arbetstid genom att lägga in de tider du kan jobba i ett datasystem. Du får sedan bokningar utifrån de tider som du har angett. Att arbeta som timvikarie kan innebära att du blir bokad med kort varsel.

Sommarvikarie

Som sommarvikarie täcker du upp för medarbetare som har semester. Du kan välja att arbeta efter schema eller vid behov. För att bli erbjuden schema måste du kunna arbeta minst 75 procent under sommarperioden. För att arbeta vid behov ska du vara tillgänglig minst 50 procent.

Arbetspassen kan vara förlagda på både dagar, kvällar och helger och du ska kunna arbeta de tiderna.

Vikariat

Ett längre vikariat innebär att du arbetar som vikarie för en medarbetare som till exempel är föräldraledig eller tjänstledig under en period. Du får då en tidsbegränsad anställning och arbetar efter ett fast schema.

Kraven kan se olika ut

För att få arbeta som vikarie i Gävle kommun krävs det att du har fyllt 18 år. Kraven på dig som söker kan se olika ut beroende på inom vilken verksamhet du söker jobb.

Det är meriterande och ibland ett krav att du har utbildning eller erfarenhet inom det yrkesområde din ansökan gäller. Har du körkort kan det vara en merit men det är inte alltid ett krav.

Registrera dig i vår intressebank

Hittar du inget ledigt jobb som passar just dig kan du registrera ditt CV i vår intressebank.

För dig som redan jobbar som vikarie

Hjälp, support och inloggning för dig som redan jobbar som timvikarie.

Här hittar du jobben

Här hittar du alla lediga jobb, både vikariat och tillsvidare.