Sök medlemsstöd

Du som har en förening som bedriver barn- och ungdomsverksamhet för åldrarna 7-20 år och/eller verksamhet för personer med funktionsnedsättning oavsett ålder kan söka medlemsstöd. Här kan du ansöka och läsa mer om medlemsstöd.

Ansök om medlemsstöd

Du som ska ansöka om medlemsstöd ansöker i det webbaserade systemet Aktivitetskort På Nätet (ApN). 

Obs! Om en person är medlem i två sektioner räknas denne som två medlemmar, förutsatt att personen har erlagt två separata medlemsavgifter.

Inloggningsuppgifter via e-tjänst

För att göra ansökan måste du ha inloggningsuppgifter i ApN. Föreningens ordförande kan ansöka om inloggningsuppgifter till den som ska vara föreningsadministratör i er förening via vår e-tjänst nedan.

Ansöknings- och utbetalningstider

Du kan ansöka om medlemsstöd två gånger per år, en gång under hösten och en gång under våren.

Ansöka under våren

Sista datum för att ansöka om medlemsstöd under våren är sista februari. Du får din utbetalning tidigast 15 mars.

Ansöka under hösten

Sista datum för att ansöka om medlemsstöd under hösten är 31 augusti. Du får din utbetalning tidigast 15 oktober.

Regler för dig som ska ansöka om medlemsstöd

Innan du ansöker om medlemsstöd kan det vara bra att läsa igenom vilka regler som gäller för ansökan.

Om medlemsstöd

Du som har en förening och bedriver barn- och ungdomsverksamhet för åldrarna 7-20 år och/eller verksamhet för personer med funktionsnedsättning oavsett ålder kan söka medlemsstöd. Medlemsstödet stödjer alla olika typer av idrotter och fritidsverksamheter.

Medlemsstödet är ett stöd som är baserat på två delar, antal aktiva medlemmar och antal sammankomster. En sammankomst kan till exempel vara en fotbollsträning eller ett scoutmöte. Stödet ger ett större ekonomiskt stöd till dig som har en stor förening med många aktiva medlemmar än en liten förening med få aktiva medlemmar. Stödet gäller för alla träningsformer som kan bidra till mångfald av fritidsaktiviteter och stimulerar barns och ungas olika intressen. En förening som har sökt och blivit beviljad medlemsstöd, hyr under den perioden lokaler av Gävle kommun enligt kostnaden ungdom- eller vuxen.