Få besök av en volontär

För dig som är äldre och känner dig ensam erbjuder vi volontärbesök. Vi kan ordna gemensamma promenader, läsning, eller bara koppla av med kaffe och småprat.

Hembesök hos dig

Du som är äldre och känner dig ensam kan få besök av en volontär. Du kan få sällskap på promenaden, hjälp att läsa en tidning eller en bok eller bara småprata över en kopp kaffe. Tänk efter vad just du önskar och behöver.

Äldre dam och herre sitter och fikar tillsammans med personal.

Få en måltidsvän

Är du 65 år eller äldre och behöver lunchsällskap ibland kan du erbjudas en måltidsvän. Som måltidsvänner träffas ni vid fem tillfällen för en gemensam måltid, antingen hemma hos dig eller på våra avtalade restauranger. Att få en måltidsvän innebär ingen extra kostnad och måltidsvännens portion betalas av kommunen.

Få hjälp av en digivän

Du som vill bli mer digital kan få hjälp av en så kallad digivän. En digivän är en volontär som hjälper dig navigera på din surfplatta, telefon eller dator.

Kontakta PRO Samorganisation Sverige: Telefon: 076-472 12 22, eller SPF Seniorerna i Gävle: Telefon 070-585 46 99, för mer information.

Det kostar inget

Det kostar inget att få besök av en volontär och de har tystnadslöfte. Volontärerna utför ingen vård utan endast medmänskliga samtal.

Anmäl ditt intresse

Via e-tjänsten kan du anmäla ditt intresse att få besök av en volontär

Bli en volontär och hjälp till att göra skillnad

När du får besök av en volontär ersätter det inte annat arbete som utförs av utbildad och avlönad hemtjänstpersonal. En volontär är en person som erbjuder sina tjänster frivilligt utan betalning.

Läs mer om hur du blir volontär och ge en hjälpande hand till andra.