Ansök eller byt plats i förskola eller pedagogisk omsorg

Du ansöker om plats i förskola och pedagogisk omsorg via vår e-tjänst. Om ditt barn redan har en plats men ni önskar byta plats, så görs det också via e-tjänsten.

Ansökan

Du får information om din ansökan via SMS och/eller e-post så var noga när du fyller i dina kontaktuppgifter. Saknar vi kontaktuppgifter kommer informationen med brev. Om barnet har två vårdnadshavare måste båda svara ja eller nej till erbjudandet om plats.

Ansök via blankett –  för dig utan fullständigt personnummer

Om du inte har ett fullständigt personnummer behöver du ansöka via blankett. Blanketten skickar du in till oss med post eller lämnar till vår kundtjänst.

Tänk på att!
  • För att ha plats på en förskola eller i pedagogisk omsorg i Gävle kommun måste du som vårdnadshavare vara folkbokförd i kommunen. Du är givetvis välkommen med din ansökan om du ska flytta hit, meddela oss den adress du ska flytta till i din ansökan.
  • För att du ska vara säker på att få en plats när du behöver måste vi ha fått din ansökan senast fyra månader i förväg.
  • Ditt barn kan börja på förskola eller i pedagogisk omsorg tidigast på sin 1-årsdag.
  • Under perioden mitten av juni till mitten av augusti tar förskolorna inte emot några nya barn.
  • Ditt barn kan endast ha en plats.
  • Om ditt barn behöver specialkost eller anpassad kost behöver du anmäla eller ansöka om detta så snart ni fått en plats. Läs mer om mat i förskola och hur du gör för att anmäla och ansöka.

Läs mer om avgifter och regler.