Gör din tentamen i Gävle

Även om du läser på distans vid en högskola, yrkeshögskola eller ett universitet i en annan stad kan du ofta göra din tentamen i Gävle.

Ansökan till tentamen

Innan du ansöker

Innan du ansöker måste du kontrollera med ditt lärosäte att de godkänner att du gör tentan hos oss på Lärcentrum i Gävle. Det brukar inte vara några problem då Lärcentrum är ett kvalitetsdeklarerat lärcentra.

Ansök

Du måste ansöka minst sju arbetsdagar i förväg. Ansökan gör du via vår e-tjänst (kräver e-legitimation).

Om din ansökan godkänns så får du en bekräftelse på tid och plats för att skriva tentamen.

Du ansvarar för att ge den tentamensansvariga på ditt lärosäte uppgifter till vår kontaktperson så de vet var de ska skicka din tentamen.

På tentamensdagen

Du gör tentamen i Vuxenutbildningens lokaler på Nedre Åkargatan 67A. Lärcentrum ligger på entréplan. Kom i god tid.

Kom ihåg att meddela oss om du inte kommer eftersom tentamen alltid medför både lokal- och personalomkostnader.

Vid digital tentamen

Om du ska skriva en digital tentamen behöver du ta med egen utrustning de vill säga dator och eventuell kamera, hörlurar eller mikrofon. Det är viktigt att du kommer i god tid innan en digital tentamen samt att du är väl förberedd i hanteringen av din utrustning och installation av relevant programvara. Lärcentrum kan inte garantera teknisk support på plats.

Tentamen för distansstudier i Gävle

Alla som är folkbokförda i Gävle får göra tentamen kostnadsfritt. Även personer från kommuner som tillhör Region Gävleborg (Bollnäs, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Sandviken, Söderhamn) har möjlighet att skriva tentor kostnadsfritt.

Om du inte är skriven i Gävle kommun eller tillhör regionen finns det ändå möjlighet att skriva tentamen hos oss om du betalar en administrationsavgift på 800 kronor per tentamen, endast vardagar mellan klockan 08-17. Vi förbehåller oss rätten att säga nej om vi saknar resurser.

Betalningen ska vara oss tillhanda minst 3 arbetsdagar innan tentatillfället för att garantera handläggning av din tentamen.