Kostnadsfria jullovsaktiviteter för barn och unga i Gävle

Utbudet är brett för kommunens jullovslediga barn och unga. Kreativt jullov på Gävle Konstcentrum, knattekväll och after school i Hemlingbybacken, julslöjd, rollspelsklubb, pyssel på Valbo bibliotek, skidskoskola samt häst och vagn-turer i Hemlingby friluftsområde.

Det är bara några exempel hämtade från Gävle kommuns lovkalender, där många arrangörer listar sina lovaktiviteter.

– Det är viktigt att barn och unga erbjuds en aktiv fritid utanför skoltid, för att få chansen att prova på olika aktiviteter och möta andra barn och unga tillsammans med trygga vuxna, säger Elin Ivarsson, kultur- och fritidsamordnare i Gävle kommun.

Gävle kommun arbetar för att ge barn och unga en aktiv, meningsfull och inkluderande fritid. Föreningar har under hösten 2023 haft möjlighet att ansöka om ekonomiskt stöd för att anordna jullovsaktiviteter, vilket gör att majoriteten av aktiviteterna i kommunens lovkalender är kostnadsfria.

– När jullovet närmar sig vill vi från kommunens sida tillsammans med vårt fina föreningsliv erbjuda alla barn och unga ett spännande utbud av aktiviteter. Det ska finnas något såväl för de som trivs med att vara ute i naturen som för de som hellre vill vara inomhus kring något kreativt eller annat spännande. Jag hoppas att vi lyckas nå ut till riktigt många lovlediga med allt som erbjuds, säger Helene Börjesson (MP) ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Sportoteket har öppet under större delen av jullovet, för att barn och vuxna ska kunna låna gratis sport- och fritidsutrustning.

Mer information

I Gävle kommuns lovkalender finns de aktiviteter som arrangeras under jullovet:
Lovaktiviteter i Gävle – Gävle kommun (gavle.se)

Information om Sportoteket:
Låna sport- och fritidsutrustning på Sportoteket – Gävle kommun (gavle.se)