Upptäck våra förmåner för trygghet och balans

Vi vill att du ska ha en trygg anställning och bra balans mellan jobb och fritid. Därför erbjuder vi förmåner som tar hand om dig både på och utanför arbetsplatsen.

De förmåner du har som anställd hos oss är bestämda av det kollektivavtal som alla Sveriges kommuner och Regioner har.

Balans i livet

Fler semesterdagar ju äldre du blir

Vi uppmuntrar till en hälsosam arbetslivsbalans. Därför ökar antalet semesterdagar ju äldre du blir. Du börjar med 25 semesterdagar, men när du fyller 40 år ökar de till 31 dagar och vid 50 års ålder har du 32 semesterdagar.

Semesterväxla och få ännu fler semesterdagar

Vi vet att ledig tid är värdefullt. Beroende på din anställningsform har du möjlighet att byta ut semesterdagstillägget på din lön mot extra lediga dagar. Om du är under 40 år kan du få fem extra lediga dagar, medan medarbetare som är 40 år eller äldre får sex extra lediga dagar. Dessutom kan du välja att byta semesterdagar mot semestertimmar, så att du kan anpassa din ledighet efter dina behov.

Flexibel arbetstid som underlättar din vardag

Vi främjar flexibilitet i arbetslivet för att underlätta din vardag. I vissa verksamheter kan du utnyttja flexibel arbetstid, även känd som flextid, där du inom vissa ramar har möjlighet att anpassa dina arbetstider. Beroende på avtal kan du också dra nytta av att arbeta fyra halvdagar och få en extra ledig klämdag i samband med storhelger. Dessutom har flera av våra verksamheter en sommartidsperiod, vilket innebär kortare arbetsdagar från juni till augusti och något längre dagar från september till maj.

Din rätt till föräldrapenningstillägg hos oss

Vi förstår att föräldraledigheten är en viktig tid i ditt liv. Om du har varit anställd hos oss i minst ett år innan du tar föräldrapenning, har du rätt till föräldrapenningtillägg i upp till 180 dagar per födsel och längst tills barnet är 24 månader. Föräldrapenningtillägget motsvarar 10 % av det beräknade lönebortfallet per kalenderdag. Dessutom inkluderar ersättningen din semesterlön och semesterersättning enligt semesterlagen.

Möjlighet att arbeta på distans

Vi är medvetna om att arbetslivet kan vara varierat. Om det är lämpligt inom verksamheten har du möjlighet att arbeta hemifrån eller på distans under vissa delar av din arbetstid. Gävle erbjuder utmärkta pendlingsalternativ oavsett om du reser längst kusten eller inåt landet. Det gör pendlingen till och från jobbet enkel för dig.

En trygg anställning

En generös tjänstepension

Vi bryr oss om din framtid. Som anställd har du tillgång till en tjänstepension, inklusive ålderspension och efterlevandepension för både vuxna och barn. Vi är stolta över att kunna erbjuda en högre pensionspremie än genomsnittet, hela 6 procent av din pensionsgrundande lön. Jämför oss gärna med andra arbetsgivare och se skillnaden.

Möjlighet att skapa en tryggare pension

Du har möjlighet att spara en del av din lön för att säkerställa extra tjänstepension och en tryggare framtid. Vi erbjuder också rådgivning för att hjälpa dig att välja det alternativ som passar dig bäst.

Försäkring för dig vid sjukdom och arbetsskada

Din trygghet är viktig för oss. Därför är du som medarbetare försäkrad vid sjukdom och arbetsskada genom AFA Försäkring.

Ekonomisk trygghet vid långvarig sjukskrivning

Vi förstår att ibland kan olyckor inträffa. Om du behöver vara sjukskriven längre tid kan vi som arbetsgivare erbjuda ersättning. Efter sjuklöneperioden på 14 dagar får du ett belopp som motsvarar 10 procent av lönebortfallet fram till den 90:e kalenderdagen i sjukperioden.

Ansök om bidrag för barnens rehabilitering och aktiviteter

Vi vill att du ska ha möjlighet att göra roliga saker med dina barn. Därför kan du som anställd söka pengar ur Flensburgska fonden för utgifter kopplade till dina barns rehabilitering eller för aktiviteter så att ni kan hitta på roliga saker tillsammans.

Din hälsa är viktig

Satsa på din hälsa med vårt generösa friskvårdsbidrag

Vi bryr oss om din hälsa och ditt välmående. Som medarbetare hos oss erbjuder vi ett friskvårdsbidrag på 1 500 kronor om året. Det ger dig möjlighet att satsa på din hälsa genom att delta i aktiviteter som du tycker om, som gymträning, yoga, simning och tennis eller njuta av massage och fotvård. Dessutom kan du ta del av program för rökavvänjning, viktminskning och stresshantering med stöd av hälsocoacher.

Ditt kostnadsfria medlemskap i Sportklubben

Vi vill att du ska trivas med dina kollegor och att ni har kul tillsammans. Därför får du som medarbetare kostnadsfritt medlemskap i vår uppskattade personalförening, Sportklubben. Här kan du delta i roliga aktiviteter som bowling, padel eller yoga med dina kollegor och gå på olika sport- och kulturevenemang till nedsatt pris. Du kan även ta del av rabatter hos Fjärran Höjderbadet och Gävle stadsteater samt uppleva årliga vinterresor till Idre Fjäll.

Utveckling och karriär

Din utveckling är viktig för oss och vi vill ge dig möjligheten att göra karriär och växa i din roll. Med över 550 olika befattningar har vi mycket att erbjuda och många väljer att jobba länge hos oss.

Utvecklas personligt och professionellt

Vi tror på din potential och vill hjälpa dig att utvecklas. Därför erbjuder vi ett brett utbud av interna utbildningar, både e-utbildningar och lärarledda kurser, för att stödja din utveckling och främja din karriär.

Bygg din framtid med kompetenskonto

Om du vill satsa på din egen kompetensutveckling kan du sätta in en del av din lön på ett särskilt konto, kallat kompetenskonto, för din egen kompetensutveckling. Som arbetsgivare sätter vi av en lika stor del som du själv, vilket ger dig möjlighet att utveckla din kompetens utifrån dina behov och önskemål genom kurser eller utbildningar.

Bli en av oss

Oavsett om du är intresserad av vård, utbildning, samhällsbyggnad eller något annat, så har vi något för dig.