Som upphandlare får Mi jobba med allt hon är intresserad av

Den första upphandlingen gällde gräsklippning med häst. Efter det har Mi exempelvis upphandlat bårtransport, kioskvaror, intranät och utbildningar åt Gävle kommun.

Glad kvinna sitter tillsammans med kollegor och jobbar.

Att jobba som upphandlare är otroligt utvecklande. Jag lär mig nya saker varje dag. Förutom att vi gör upphandlingar inom en mängd olika och vitt skilda områden så kommer det hela tiden nya lagar att förhålla sig till, nya rättsfall att hålla koll på och nya saker att lära sig kring både upphandling och administration. Jag har väldigt många kundkontakter och ingen dag är den andra lik.

”Det här är på riktigt rätt jobb för mig”

Genom åren har jag gjort många olika saker och flera gånger bytt bana för att få nya utmaningar. Jag kom till Gävle kommun som inköpssamordnare på sektor Välfärd. Där fungerade jag som en länk mellan medarbetarna och upphandlingsenheten. Det var roligt, lärorikt och jag fick god kännedom om de andra sektorerna.

Med tiden blev jag mer och mer intresserad av det Inköps- och upphandlingsenheten gjorde och ställde många frågor till medarbetarna här. De fick hålla flera interna utbildningar med mig för att jag ville veta mer och lära mig. När en ledig tjänst dök upp tog jag möjligheten att söka och hade tur att få den. Jobbet är otroligt givande och precis som jag trodde att det skulle vara innan jag började här. Nu har jag verkligen hittat rätt. Som upphandlare jobbar jag med alla bitar som jag under åren haft intresse för – administrativa uppgifter, upphandlingsunderlag och träffar med leverantörer och medarbetare i referensgrupper. Det är otroligt roligt!

Egen affärsjurist på enheten

Vi har jättehög och blandad kompetens på Inköps- och upphandlingsenheten. Hos oss jobbar både upphandlare, systemförvaltare, avtalscontrollers, inköpscontroller med flera. Dessutom har vi en egen affärsjurist på enheten, vilket är en jättefördel. Eftersom vi har sådan bredd att vår kompetens täcker alla delar av upphandlingsprocessen kan vi jobba med den fullt ut.

”Vi lär oss mycket av varandra”

Vi har ett väldigt fint samarbete och otroligt roligt tillsammans. Vi ställer upp och hjälper varandra, tar till vara varandras styrkor och jobbar mycket med kunskapsöverföring. Det sitter aldrig fast. Vi är nyfikna, ställer frågor och lär oss mycket av varandra. Så fort någon ställer en fråga så sträcker de andra ut handen. Det tycker jag är jättefint.


Namn: Mi Tegnér

Arbetsplats: Inköps- och upphandlingsenheten

Uppvuxen i: Gävle

Drivkraft: Att jobba nära medarbetare och kollegor och se till att vi tillsammans får det vi efterfrågar.

Fritidsintressen: Jag har en mycket aktiv familj med träning som stort gemensamt intresse. Båda döttrarna tävlar i karate medan jag och min man tränar crossfit.


Bli en av oss