Program på de kommunala gymnasieskolorna

Yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram på de kommunala gymnasieskolorna Borgarskolan, Polhemsskolan och Vasaskolan.

I listan nedan kan du hitta de gymnasieprogram som ges av våra kommunala gymnasieskolor. Du kan sortera på vilken typ av program och du kan även se vilka program som ges på en viss skola.

  • Vasaskolan
  • Borgarskolan
  • Polhemsskolan
  • högskoleförberedande program
  • yrkesprogram
  • introduktionsprogram
Ett barn som ritar
Foto: Katharina Westin

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill jobba som till exempel väktare, personlig assistent, barnskötare eller elevassistent.

Elev på Polhemsskolan sågar
Foto: Thuresson Veronica

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta inom något av bygg- och anläggningsbranschens yrken.

Foto: Thuresson Veronica

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet på Borgarskolan är ett högskoleförberedande program som ger en bred utbildning inom samhällsvetenskap med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik.

Elev på Polhemsskolan
Foto: Thuresson Veronica

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med elinstallationer, automatiserade system eller data och kommunikation.

Elev på Vasaskolan sitter vid en dator
Foto: Thuresson Veronica

Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som passar dig som vill vara kreativ, lära känna dig själv och dina möjligheter att skapa och uttrycka dig.

Elever på Borgarskolans fordons- och transportprogram utför montering.
Foto: Thuresson Veronica

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet på Borgarskolan är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med olika fordon och transporter eller med godshantering. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av motorer och gillar att lösa problem praktiskt.

Elev på Borgarskolan utför kassaarbete
Foto: Thuresson Veronica

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet erbjuds från och med läsåret 2023/2024 på Bessemerskolan i Sandviken.

Elev på Polhemsskolan mäter tyg
Foto: Thuresson Veronica

Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta praktiskt och kreativt. Vi erbjuder inriktningarna Frisör, barberare och hår- och makeupstylist samt Textil design.

Elever på Polhemsskolan lämnar över kontokort
Foto: Thuresson Veronica

Hotell- och turismprogrammet

Hotell och turismprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta inom hotell, konferens och turism, barteknik och aktiviteter.

Elever på Vasaskolan läser om källkritik
Foto: Thuresson Veronica

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet på Vasaskolan vänder sig till dig som är intresserad av hur människor tänker, känner, agerar, skapar och kommunicerar. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen.

Elever på Polhemsskolans industritekniska program monterar.
Foto: Thuresson Veronica

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av teknik och som tycker att styrande och övervakning av tillverkningsprocesser verkar intressant.

Lärare på Språkintroduktion antecknar på tavlan
Foto: Thuresson Veronica

Introduktionsprogram

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram på IM-gymnasiet som ger dig möjlighet att komma in på ett nationellt program.

Elever på LIU tränar fotboll
Foto: Thuresson Veronica

Nationell och lokal idrottsutbildning

Kombinera din gymnasieutbildning med ditt idrottsintresse.

Elever på Vasaskolan undervisas i kemi
Foto: Thuresson Veronica

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet på Vasaskolan är ett högskoleförberedande program för dig som vill ha en bred och allsidig grund för fortsatta högskolestudier. Programmets kurser öppnar dörren för några av de mest avancerade och populära utbildningarna på högskole- och universitetsnivå.

Elev på Polhemsskolan lagar mat
Foto: Thuresson Veronica

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta i yrken nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, konditori, bageri och butik.

Elev på Vasaskolan läser en bok
Foto: Thuresson Veronica

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt, både lokalt och globalt.

Elinstallation på Polhemsskolan
Foto: Thuresson Veronica

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Polhemsskolan är ett högskoleförberedande program som vänder sig till dig som är kreativ och nyfiken på hur teknik kan göra livet både enklare och roligare.

Elev på Vasaskolan pekar på jordglob
Foto: Thuresson Veronica

Vasa International School

Vasa International School är benämningen på de internationella profilerna inom Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Elev på Polhemsskolan svetsar
Foto: Thuresson Veronica

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta inom sektorerna fastighet, kyl- och värmepump, ventilation samt VVS.

Elev på Polhemsskolan tar ett stick i fingret på en annan elev
Foto: Thuresson Veronica

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet på Polhemsskolan är ett yrkesprogram för dig som vill jobba som vård- och omsorgspersonal inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri och med funktionshindrade.