Gävle som studentstad

I Gävle har du närhet till allt ifrån idrottsliv, kultur, upplevelser och uteliv med många restauranger. En stad vid havet med stark utveckling och goda framtidsutsikter

Studentstaden Gävle

Gävle är en studentstad belägen vid havet med närhet till allt ifrån idrottsliv, kultur, upplevelser och uteliv med mängder av restauranger. Här har du som student möjlighet att sätta din egen prägel på din studietid.

Högskolan i Gävle är ett campus med alla utbildningar under ett och samma tak vilket skapar en samhörighet studenter emellan. Är du ny student och flyttar till Gävle har du även en garanti till ett första tillfälligt boende.

Läs mer om Gävle som studentstad på Högskolan i Gävles webbplats. 

Campus med närhet

I Gävle finns olika campusområden med studentbostäder för dig som studerar. Fina gång- och cykelbanor tar dig snabbt in till Gävles stadskärna där du hittar mängder av butiker, gym och restauranger bland annat.

Högskolan i Gävles campus är granne med Gävles stadspark Boulognerskogen. Där du hittar allt ifrån café, utegym, badplats, minigolfbana, frisbeegolfbana och fina promenadstråk.

Resa till och från högskolan

Här tar du dig enkelt till och från högskolan till fots eller cykel på 15 minuter.

Högskolan har även täta kommunikationer med centrum via stadsbussar samt centralstationen för den som väljer att pendla. På X-trafik kan du planera din resa.

Framtiden i Gävle

Gävle är en snabbt växande stad där arbetstillfällen ökar i takt med att det byggs och investeras i staden. Bli en del av Gävles framtid och väx tillsammans med oss. Ta del av Gävles framtidsplaner.