Anmäl ditt företag till Vintercyklisten!

Bli en vintercyklande arbetsplats. Anmäl ditt företag till Vintercyklisten idag! Sista anmälningsdag är den 30 september 2022.

Kampanjen Vintercyklisten pågår 21 november – 26 februari och riktar sig till företag som vill ge sina medarbetare möjlighet och förutsättningarna till att cykla under vintern. Syftet är att förbättra deltagarnas hälsa och minska klimatpåverkan i Gävle. Företagen bekostar utrustning för att deltagarna ska kunna cykla säkert och tryggt. I år 2022 står Gävle kommun för halva deltagarkostnaden. Deltagarna åtar sig att cykla till arbetet minst tre dagar i veckan.

Anmäl ditt företag

Nu är anmälan till 2022/2023 års omgång öppen och du anmäler dig senast 30 september till trafik@gavle.se. Läs mer om Vintercyklisten och deltagandet här.

Så går det till

För att deltagarna ska kunna cykla säkert och bekvämt på vintern får alla medverkande dubbdäck, sadelskydd, reflexväst samt tillgång till Challengize-appen, som betalas av företaget. Deltagarna utmanar främst sig själva, men kan även tävla mot kollegor och andra företag.

Syfte

Syftet med Vintercyklisten är att:

  • fler ska välja att cykla på vintern och året om
  • förbättra deltagarnas hälsa och privatekonomi
  • korta bilresor ersätts med cykel
  • påverka kommunens vinterväghållning