Artkampen – Sommarens roligaste fisketävling!

12 juni 2024, 00.00, Vävaren

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Artkampen – Sommarens roligaste fisketävling!

Häng med på våra spännande fiskedagar där vi lär oss fånga olika sorters fiskar!

Artkampen går ut på att med fiskespö fånga så många olika fiskarter du kan under sommarlovet. Du går in på artkampen.se och skapar ett konto. Där kan du sedan skicka in dina fångster. Förutom att tävla med dina kompisar och andra barn och ungdomar runt om i Sverige har du, genom att klara olika utmaningar, chansen att vinna fina priser! Vi bjuder på en glass när du registrerat din första fisk!

Vi kickar igång artkampen genom att ha tre ledarledda fiskedagar under de första dagarna på sommarlovet där vi ger tips och trix kring hur vi fångar olika fiskar!

12/6 – Testeboån vid Vävaren
Tid: 10 – 14
Här siktar vi på att försöka fånga Id och Brax.

13/6 – Storsjön i Forsbacka. Samling vid Emmabryggan.
Tid: 10 – 14
Här försöker vi fånga Abborre och Gös

14/6 – Hillesjön vid Badplatsen
Tid: 10 – 14
Här är målet att fånga Gädda och Sutare

Fiskedagarna är helt gratis och vi har fiskeutrustning och flytvästar för utlåning för dem som inte har. Du anmäler dig till den/de dagar du vill vara med på. Vi bjuder på korv och bröd till lunch. Anmälan krävs enbart för att vi ska veta hur mycket mat vi ska köpa.

Hoppas vi ses!

Vid frågor kontakta:
Pär Dahlgren
par.dahlgren@sportfiskarna.se
0791020922