”Det blir nog trevligt” med Morgan Larsson och David Urwitz

25 januari 2025, 20.00, CentralTeatern - Stora salongen

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

”Det blir nog trevligt” med Morgan Larsson och David Urwitz

Radioprofilen Morgan Larsson och artisten David Urwitz från radioprogrammet ”SöndagsMorgan i P4", samt podden ”Morgansoffan” kommer till Gävle med sin föreställning ”Det blir nog trevligt”.

Många uppskattade radioprogrammet Söndagsmorgan i P4, och saknar det. Nu finns chansen att live få uppleva samma sköna stämning som programmet förmedlade över etern på söndagsmorgnarna. Föreställningen är en blandning av musik, humor, allvar, charmig quiz, samt en och annan överraskning! Tänk er en stand-up med Morgan Larsson och finstämd konsert med David Urwitz – kört i en mixer. Direktsänd söndagsmorgonradio blir kvällsshow, helt enkelt.

***

Morgan Larsson inledde sin karriär i klassiska Christer i P3 för snart 20 år sedan, och har sedan dess hörts i program som Christer och Morgan rapporterar, Kvällspasset och hans eget SöndagsMorgan i P4. Som romanförfattare debuterade Morgan 2010 med Radhusdisco, en bok om att växa upp på 1980-talet. Den följdes upp av Det opålitliga hjärtat, Kistbyggarna och nu senast Död, rik och berömd, som kom 2023. Morgans böcker har översatts till flera språk och romanen Kistbyggarna har bland annat toppat försäljningslistorna på Island.

I snart 20 år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. I Norge har han bland annat haft en dunderhit med låten Hos mig. I Sverige har David samarbetat och turnerat med till exempel Peter LeMarc, Caroline af Ugglas och Eldkvarn. År 2022 kom åttonde albumet: Som om inget hade hänt. De senaste åren har man också regelbundet kunnat höra David som sidekick till Morgan i SöndagsMorgan i P4, och som kuriosa kan nämnas att David har rekordet med flest låtar någonsin som utmanat på Svensktoppen, utan att ta sig in på själva listan. 15 bubblare har det blivit så här långt.