Jobb- och utbildningschansen

7 april 2022, 14.00, Vuxenutbildningen Gävle

Tillbaka till kalendariet

Jobb- och utbildningschansen

Jobb- och utbildningschansen är tillbaka! Torsdagen den 7 april kl. 14 drar mässan igång i Vuxenutbildningens lokaler!

Jobb- och utbildningschansen är en återkommande mässa där du kan träffa olika utbildningsanordnare och arbetsgivare för att få information om vilka utbildnings- och karriärvägar till jobb som finns. Den arrangeras av Vuxenutbildningen som vill visa att utbildning på sikt leder till jobb. Mässan ger dig möjlighet att få reda på vilka behov arbetslivet har nu, vilka behov som finns framåt och vilka utbildningar som kan leda till dessa jobb.

Nytt för i år är att vi kommer att ha en intervjuhörna där besökare kan lyssna till spännande samtal under dagen!

Hitta hit, hitta rätt!

Utställare


Vuxenutbildning

Här finns en mängd olika intressanta utbildningar allt från yrkesutbildningar till studieförberedande utbildningar. I våra yrkesutbildningar ingår det Arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket ger dig arbetserfarenhet och en första fot in i en ny bransch.

Folkhögskola

Högskola

Yrkeshögskola (YH)

Yrkeshögskoleutbildningar går att studera på distans, på plats eller via satellitgrupper. För att Yrkeshögskolan ska kunna erbjuda en utbildning måste ett verkligt behov finnas på arbetsmarknaden. Det gör att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar allt eftersom behovet på arbetsmarknaden förändras.

De allra flesta utbildningar kombinerar teori med praktik, ”Lärande i arbete” (LIA). Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet och en bra kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

Arbetsgivare

Arbetsförmedlare

Övriga utställare


 

Eventinformation