Jobb- och utbildningsmässan

11 oktober 2023, 13.00, Vuxenutbildningen Gävle

Tillbaka till kalendariet

Jobb- och utbildningsmässan

Jobb och utbildningsmässan är tillbaka den 11 oktober! Tillsammans med Ett bättre Gävle (GIF) och En bra start (Brynäs) arrangerar Gävle kommun Jobb- och utbildningsmässan.

Låt dig inspireras!

Mässan är uppdelad i två delar, inledningsvis kl. 13.00 – 14.00 bjuds besökarna på inspirerande föreläsningar. Vi gästas av representanter från både Billerud och Clockwork som intar scenen. Ta del av deras berättelser genom att gå upp en trappa till Aulan som ligger till vänster om Infotorget och tysta läsrummet i Ljusgården. Välkomna! 

Efter föreläsningarna i Aulan startar mässan i Ljusgården. Det är ett bra tillfälle att knyta kontakter och ställa frågor om vad som eftersöks och är attraktivt på arbetsmarknaden nu och framöver. Passa att ta hjälp av Clockwork att skapa en CV som ökar dina chanser att lyckas med din ansökan. För er som vill ha vägledning inför ert studie- och yrkesval, en gymnasieexamen eller skaffa den spetskompetens som eftersöks så finns Gävle kommuns studievägledare på plats. Vi ger dig en unik chans att bättra på oddsen att nå ditt drömyrke, det enda du behöver göra är att dyka upp!

 

Program

Föreläsning i Aulan

 • Kl. 13.00 – 13.30

Billerud är en av Gävles största arbetsgivare med 900 anställda som arbetar i 130 olika yrkesgrupper. Produktionsanläggningen i Gävle producerar varje dag material till 200 miljoner vätskeförpackningar, vilket innebär att var fjärde vätskeförpackning i världen är gjord av kartong från Billerud i Gävle. Kom till Aulan och träffa Parwand Batti som berättar om hur hans utbildning ledde till både sommarjobb och fast anställning på Billerud.

 • Kl. 13.30 – 14.00

Lyssna på föreläsning av Clockwork som ger inspiration till ditt jobbsökande. Sedan starten har Clockwork vuxit till att ha verksamhet på över 20 orter. Deras tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal, tjänstemän och skolpersonal till rekrytering och stöd & matchning. Under föreläsningen kommer du dessutom få konkreta tips vad du ska tänka på i jobbsökningsprocessen.

Mässa i ljusgården

 • Kl. 14.00 – 16.00

Besök mässan

 • Kl. 14.00 – 16.00

Ta med dig ditt CV till Clockworks CV-hörna.

 

Deltagare på mässan:

 

Arbetsgivare

alleima alleima.com

Bemanningsenheten Gävle kommun

Billerud

Coor

Gavlefastigheter gavlefastigheter.se

Gavle Drift & Service gavledriftservice.se

Försvarsmakten

ipco

Kriminalvården Lärcentrum kriminalvarden.se

Microsoft Pressrum – Microsoft Sverige

Nilar nilar.com/

Omsorgsförvaltningen från Älvkarleby kommun alvkarleby.se

Omsorgsförlaget omsorgsforlaget.se

Transdev Nord AB transdev.se

Visstidsbemanningen, Region Gävleborg Lediga jobb – Region Gävleborg (regiongavleborg.se)

VY tåg

Xzakt Kundrelation xzaktkundrelation.teamtailor.com/

 

Utbildningsannordnare

Affärshögskolan affarshogskolan.se

Attendo

CVL Byggutbildning Centrum för Vuxnas Lärande – Sandvikens kommun

CVL Kockutbildning Centrum för Vuxnas Lärande – Sandvikens kommun

Högskolan Gävle hig.se/

KYH  kyh.se

Lexicon

Teknikhögskolan teknikhogskolan.se

Vux i Hofors, Industriutbildningen

Vux i Hofors, Elektrikerutbildningen

Vuxenutbildningen i Älvkarleby

Vuxenutbildningen i Gävle

 • Försäljning och service – Försäljning och service finns med olika inriktningar inom E-handel och dagligvaruhandel. Kan läsas som kombinations- eller lärlingsutbildning.
 • Vård – Efter avslutad utbildning kan du söka jobb som undersköterska. Läs via fjärrdistans, närstudier eller validering.
 • Lokalvård
 • Gästservice – En kombinationsutbildning med tre ämnesområden; Kök, Servering och Städ. Träffa Scandic och ställ dina frågor om utbildningen som Vuxenutbildningen har tillsammans med hotellet.
 • Grundläggande kockutbildning
 • Lärcentrum
 • Resursteamet
 • Studie- och yrkesvägledning – Träffa studie- och yrkesvägledare och få hjälp med vägledning mot dina framtida drömmars mål.

Vårdyrkeshögskolan vardyrkeshogskolan.se

Västbergs Folkhögskola regiongavleborg.se/folkhogskolor/vastberg/

 

Bemanningsföretag och övriga utställare

Alpha CE alphace.se 

Arbetsförmedlingen

Arbetslivsresurs arbetslivsresurs.se/

Clockwork clockworkpeople.se/

Ett bättre Gävle, GIF

En bra start, Brynäs IF

Gävle Mattecentrum

Iris Hadar iris.se

Kommunal kommunal.se

NyföretagarCentrum Gästrikland  nyforetagarcentrum.se

Lernia lernia.se

Trim Tab trim-tab.se

 

Vi ses på onsdag!

 

Eventinformation

Programpunkter

 • Presentation och föreläsningar 13:00

  Välkommen till Aulan på Vuxenutbildningen! Parwand Batti berättar hur hans utbildning ledde till både sommarjobb och fast anställning på Billerud. Bemanning och Rekryteringsföretaget Clockwork berättar hur de kan bidra till att det blir lyckade möten mellan människor och företag.

 • Jobb och utbildningsmässan öppnar 14:00

  Som besökare ges du möjlighet att ställa frågor, samla information och ge din CV till intressanta företag. Hör efter vilken utbildningsanordnare som passar för ditt mål. Eller så kanske du blir inspirerad att skola om dig och göra något helt annat än du tänkt!

 • Mässan avslutas 16:00

  Planering för vårens tillfälle startar! Vi tackar för oss och hoppas att det har varit givande för alla. Nästa mässa är i mars!