”Joe Hill” med Skottes Musikteater

3 december 2023, 14.00, Skottes Musikteater

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

”Joe Hill” med Skottes Musikteater

Joe Hill - Musikteater med egna, andras och Joe Hills låtar. Rekommenderas för vuxna och ungdomar från ca 14 år.

Om den fattiga, musikaliska Gävlegrabben Joel Hägglund som drömde om jobb, bostad och en lön att leva på. Arvet efter föräldrarna gjorde att han kunde emigrera till Amerika 1902. Besvikelsen blev stor och svår. Tack vare sin musikalitet, förmåga att iaktta och skriva blev han en av de först protestsångarna och lyckades få arbetare att organisera sig för värdiga arbetsförhållanden. Följ hans öde i vår musikteaterföreställning ”Joe Hill”.  Vi spelar i Gävle men också på turné i landet.

Manus Emma Broström, Regi Lisa Hugoson, Scenografi Gunnar Ekman, scenografiassistenter och teknik Björn Arnell och Maria Fedko. Skådespelare Kalle Zerpe, Marie Skönblom, Mats Jadin, Ove Andersson, Sara Fridholm och Stina Zacco Andersson. Affisch Embla Hallberg Filmad och klippt av Julius Aspman media. Producent Eva Janstad