Varsamt är hållbart – föredrag med Gustav Bergström

22 mars 2023, 18.00, Länsmuseet Gävleborg

Detta evenemang är inte skapat av Gävle kommun utan av en invånare i Gävle. Om du har synpunkter på innehållet vänligen kontakta arrangören eller använd knappen ovan för att rapportera eventet.

Tillbaka till kalendariet

Varsamt är hållbart – föredrag med Gustav Bergström

Föredrag med Gustav Bergström, också känd som Rävjägarn och ena halvan av Renoveringsraseriet.

I dagens samhälle kasseras allt fler byggnadsdetaljer, både för att spara energi, för att modernisera utseendet och för att många inte längre kan tänka sig att underhålla. Detta utarmar miljön – både naturresurser och kulturvärden, och dessutom blir världen fulare. Gustav kommer under föredraget att prata om vikten av att bevara och hur synen på att bevarandet har förändrats genom åren. Han kommer också att ge exempel på intressanta byggnader och visa hur han själv tänkt när han till vissa delar återställt ett äldre hus från tidigt 1800-tal.

Gustav Bergström föreläser och skriver om arkitektur och byggnadsvård. Han driver Instagramkontot Rävjägarn och den ideella organisationen Renoveringsraseriet. År 2019 utsågs han till Årets byggnadsvårdare av Svenska Byggnadsvårdsföreningen och 2021 till Årets miljösvensk av tidningen Focus. Han är också medförfattare till boken Tidstypiska kök och bad 1880-2000.

Hörsalen har 100 sittplatser och vi öppnar salen 15 minuter innan föredraget startar.

 

22 mars | 18:00 – 19:00

Plats: Hörsalen, Länsmuseet Gävleborg.

Kostnadsfritt, begränsat antal platser