Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Socialsekreterare till Utredningsenhet ungdom

Arbetsbeskrivning

Som handläggare hos oss har du ett tillägg på 5000kr, tillägget kommer att gälla till Januari 2025. Därefter ska en utvärdering av tillägget göras för ett nytt ställningstagande.

Enhetens uppdrag är att utreda barn och ungas behov av skydd och stöd, samt följa upp insatser. Det rör öppna insatser men även placeringar på HVB-hem, SIS-institutioner och tillfälliga placeringar.

Arbetet sker självständigt, tillsammans med en kollega och med stöd av teamledare. Det innebär att planera, handlägga och dokumentera i ärenden, men även leda möten och samordna arbetet med andra. Det kräver skicklighet i att kommunicera och samarbeta med barn, unga och deras familjer men även kollegor och samverkanspartners. Samhället och barns behov förändras, vilket kräver öppenhet för att lära nytt, utveckla sig själv och arbetssättet på enheten.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en socionomexamen. Tidigare erfarenhet är meriterande.

För att lyckas i din roll som socialsekreterare arbetar du med att följa lagstadgade krav, policys, och instruktioner samt förhålla dig till uppsatta tidsplaner. Du besitter förmågan att se vad som behöver prioriteras och organiseras, är effektiv och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat. Du arbetar rättssäkert och har god bedömningsförmåga.

Du är bra på att både arbeta självständigt och tillsammans med andra, du upplevs stabil, har lätt att skapa förtroende och arbetar alltid efter att ge ett gott bemötande. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har en god initiativförmåga och du förstår talad och skriven kommunikation väl. Du har god dokumentationsvana och kan formulera dig i tal och skrift. Du anpassar ditt språk till olika situationer och funktioner.

Du har erfarenhet av BBIC (barns behov i centrum) och SoS (signs of safety).

Körkort samt god körvana är ett krav för tjänsten.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 2

Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Utredningsenhet ungdom har de senare åren utvecklat verksamheten och skapat en organisation som ska ge förutsättningar för bra arbetsmiljö och god kvalitet i handläggningen. Enheten är därför indelad i fyra team. Mottagningsteamet tar emot nya aktualiseringar i pågående ärenden och har beredskap för situationer när barn och unga är i akut behov av skydd och stöd. De två Utredningsteamen genomför utredningar och överväger insatser. Uppföljningsteamet har uppdraget att följa upp insatserna, både öppna insatser och när barn och unga är placerade utanför hemmet. Syftet med organisationen är att handläggarna ska kunna arbeta med framförhållning och genomföra utredningar och uppföljningen av insatser enligt planeringen. Med målet att det finns en balans mellan arbetsuppgifter och arbetstid.

På enheten finns fyra teamledare som arbetsleder varsitt team. Det ger socialsekreteraren tillgång till nära arbetsledning och socialt stöd, både enskilt i individärenden och genom ärendegenomgångar. Arbetsledning och socialt stöd ges även i grupp genom ärendeberedningar och grupphandledning.

På enheten finns två administratörer som genom sitt arbete ger förutsättningar för hög rättssäkerhet i verksamheten, d.v.s. ordning och reda.

Alla nyanställda erbjuds ett väl utbyggt introduktionsprogram som anpassas för dig om du är ny i yrket eller erfaren. Arbetsplatsintroduktionen sker i nära vägledning av en socialsekreterare som har 50 % av sin tjänst avsatt för introduktionen av medarbetare. Gävle kommun ingår även i Yrkesresan och dess program för introduktion- och kompetensutveckling.

Arbetsgivaren har infört en kompetens- och befogenhetstrappa som ska göra det möjligt med en intern karriär utan chefsansvar. Här kan personer med personlig lämplighet utses till specialistsocionom med särskilt lönetillägg.

Enheten arbetar enligt BBIC och använder Signs of Safety.

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-06

Referensnummer: C184402

Sök jobbet här

Fackliga företrädare

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026 - 17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Ever Alvarado
Vision
Telefon: 026 - 17 99 05
Mobil: Vision direkt 0771-44 00 00.
E-post: ever.alvarado@fv.vision.se

Kontaktperson

Lena Freij
Enhetschef - Utredningsenhet ungdom
Telefon: 026-17 97 36
E-post: lena.freij@gavle.se