Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Gruppchef till miljö-och hälsoskydd

Arbetsbeskrivning

Letar du efter en möjlighet där du får vara med och bidra till Gävles utveckling samt arbeta för att nuvarande och kommande generationer ska få en god och hälsosam miljö? Bra! Då kanske just du är den gruppchef miljö- och hälsoskydd söker. Tillsammans gör vi varandra, verksamheten och Gävle ännu bättre!

Du kommer vara gruppchef för miljö- och hälsoskydds cirka 24 medarbetare. Kärnuppdraget är att säkerställa att miljöbalken efterlevs genom tillsyn och kontroll av inre och yttre miljöer, hos både företag samt privatpersoner. Verksamheten utförs på uppdrag av såväl Samhällsbyggnadsnämnden som Jävsnämnden. Gruppen är en relativt ung grupp med ett stort engagemang, kunskap och nyfikenhet.

Som gruppchef är du ansvarig för såväl verksamhet, personal och ekonomi. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs effektivt och du arbetar ständigt, tillsammans med dina medarbetare, med målet att utveckla verksamheten och nå nöjdare kunder. Du har mycket kontakt med andra verksamheter inom kommunen samt med våra kunder.

Som gruppchef har du personal- samt arbetsmiljöansvar vilket innebär att du ansvarar för att skapa en fin arbetsmiljö och goda förutsättningar så att gruppens medarbetare kan utvecklas och trivas. Du coachar, ger råd och stöd och ansvarar för att leda och fördela arbetet.

Vidare ansvarar du för budget, prioriteringar och löpande uppföljning och du rapporterar till enhetschefen för Miljö och hälsa. Du ingår i Miljö och hälsas ledningsgrupp tillsammans med kollegan för Livsmedel och tillstånd. Du ingår även i Bygg och miljös chefsforum där samtliga chefer inom Bygg och miljö ingår.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten. Du har erfarenhet och intresse att utveckla och leda människor och en god förmåga att skapa en fin och bra arbetsmiljö. Du har även kunskap inom miljöbalken samt har jobbat med myndighetsutövning.

För att trivas och lyckas i rollen är du kommunikativ och lyhörd och har lätt för att samarbeta med såväl medarbetare, kollegor, kunder och andra intressenter både inom- och utanför organisationen.

Du har intresse av, att tillsammans med dina medarbetare, utveckla verksamheten och du ser helheten samt planerar och organiserar ditt arbete väl. Där har du förmågan att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp såväl ekonomi som verksamhet samt avsluta aktiviteter.

Du har god förmåga att balansera lagstiftningens krav på rättssäkerhet med god service och ett arbetssätt som sätter kunden i fokus.

Hos oss erbjuds du flexibel arbetstid med möjlighet att en del av arbetstiden arbeta hemma eller på annan ort. Arbetsplatsen för denna tjänst är Förvaltningshuset som ligger centralt och endast ett stenkast från Gävle centralstation. Här erbjuds du en nyrenoverad arbetsmiljö med utsikt över Gavleån!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Livsmiljö Gävles medarbetare gör Gävle vackrare, säkrare och mer händelserikt. Varje dag ger vi människor upplevelser samtidigt som vi bygger, utvecklar och påverkar dagens och framtidens samhälle. Dina insatser har stor påverkan på gävlebornas vardag. Vi erbjuder dig ett betydelsefullt, stimulerande och utvecklande arbete. Vi gör så att Gävle växer och ger gävleborna spännande upplevelser.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-18

Referensnummer: C189258

Sök jobbet här

Fackliga företrädare

Carina Busk Ottosson
Vision
Telefon: 026-17 83 13

Jasmine Falk
Naturvetarna
Telefon: 026-17 83 06

Dan Persson
Ledarna
E-post: dan.persson@ledarna.se

Kontaktperson

Patrik Gustavsson
Enhetschef Miljö och hälsa
E-post: patrik.gustavsson@gavle.se