Lediga jobb hos Gävle kommun

Vill du göra Gävle ännu bättre? Sök jobb hos Gävle kommun. Här finns intressanta och utmanande jobb, över 8 000 kollegor och möjligheter för dig att växa. Välkommen med din ansökan!

Socialsekreterare till Enheten våld i nära relation inriktning barn och unga

Arbetsbeskrivning

Vill du komma till en utvecklande, nytänkande och rolig arbetsplats? Då ska du bli en av oss. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

På enheten arbetar vi i team kring våra uppdrag. Vi är socialsekreterare barn och vuxna, vägledare och behandlare. Gemensamma beredningar och handledningar stödjer oss att utvecklas i arbetet med våld i nära relation. Det dagliga arbetet leds av teamledare och stöds av administratör.

Som socialsekreterare vid enheten våld i nära relationer inriktning barn och unga så kommer du att handlägga ärenden avseende våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Det finns en specialistsocionom i barngruppen som stödjer dig och gruppen i ärendeprocesser och metodutveckling. Tillsammans med vuxenhandläggare och behandlare arbetar vi gemensamt för att våra klienter får snabbare utredningar och tillgång till behandlingsinsatser i god tid.

Det är ett kvalificerat socialt arbete för målgruppen då vi vårt arbete sker med stöd av SoL, den nya lagen om placering av barn i skyddat boende och LVU. Akuta skyddsåtgärder förekommer och då behöver vi gemensamt arbeta vid obekväma arbetstider. Vi är en del av samhällets resurser för våld i nära relation och vi samarbetar med interna enheter och externa såsom hälso- och sjukvården, polis och skyddade boenden.

Barnhandläggare hos oss har ett tillägg på 5000 kr per månad till och med januari 2025. En utvärdering av tillägget och nytt ställningstagande sker innan tillägget löper ut.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är socionom, har erfarenhet av målgruppen och myndighetsutövning. B-körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten. Det är meriterande om du har fördjupade kunskaper om våld.

Som person
Inger du förtroende, skapar tilltro och tillit. Du har en förmåga att sprida lugn och stabilitet. Du tar egna initiativ, är modig och har förmågan att skilja på sak och person. Du tar initiativ i sociala sammanhang och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. Du har förståelse för andras situation, lyssnar och visar hänsyn. För att lyckas i rollen så har förmågan att leda, motivera och inspirera andra och får dem att utvecklas och må bra. Du är bra på att skapa en öppen dialog och anpassar ditt agerande utifrån situationen. Du skapar tillitsfulla relationer och får andra att känna sig trygg.
Du förstår talad och skriven kommunikation väl; kan formulera sig och samspela med andra i tal och skrift; anpassar sitt språk till olika situationer, syften och mottagare; har en språklig säkerhet i både tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit, inte via e-post eller pappersformat. Om du har skyddad identitet ber vid dig att ta kontakt med rekryterande chef, skicka inte in din ansökan digitalt.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Enheten för våld i nära relationers uppdrag är att erbjuda målgruppen insatser i form av utredning och stöd/behandling. Målgruppen är barn som är utsatta för våld i nära relationer eller hedersrelaterat våld och förtryck samt vuxna utövare av våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Enheten kommer även arbeta med barn vars vårdnadshavare ansöker om stöd utifrån våld i nära relationer eller hedersrelaterat våld och förtryck samt barn anmälda för att ha bevittnat våld eller hedersrelaterat våld och förtryck.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-04

Referensnummer: C196662

Sök jobbet här

Fackliga företrädare

Akademikerförbundet SSR
E-post: akademssr@gavle.se

Ever Alvarado
Vision
Telefon: 026 - 17 99 05
Mobil: Vision direkt 0771-44 00 00.
E-post: ever.alvarado@fv.vision.se

Kontaktperson

Annelie Mehtälä
Enhetschef
Telefon: 026-17 97 35
E-post: annelie.mehtala@gavle.se